Ik denk dat ik moet maken dat ik wegkom als er een stel Thai op mijn stoep staat want dat ik dit gerecht een ‘soort van Kip Pad Thai’ noem is eigenlijk een schande. Ik heb zelf meerdere malen Pad Thai gegeten toen ik in Thailand woonde en hoewel dit gerecht er iets van weg heeft, is het bij lange na niet het echte traditionele gerecht. Maar zie maar eens een andere naam te verzinnen, ik kwam er niet op! Dat deze Kip Pad Thai, vanaf nu noem ik hem toch even zo, wel waanzinnig lekker is, is een feit. Gemaakt in de slowcooker en daarom lekker makkelijk. Serveer de Kip Pad Thai met noedels (van groenten gemaakt of lekker dikke Udon noedels) of met rijst, wat jij wil. Met dank aan PaleoPot voor het idee.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 blik kokosmelk
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • peper en zout
  • garnering: sesamzaadjes en lente-ui

1. Kruid de kipfilet met peper, zout, cayennepeper en het gemberpoeder. Leg de kipfilets onderin de slowcooker met daar bovenop de ui in halve ringen.

2. Doe de kokosmelk samen met de pindakaas in een kom en voeg hier de warme kippenbouillon aan toe. Roer door tot de pindakaas gesmolten is.

3. Voeg vervolgens, de fijngehakte teentjes knoflook, de sojasaus en de vissaus toe en roer nog een keer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4. Schenk de saus in de slowcooker en doe de deksel op de pot. Gaar het hele gerecht ongeveer 5 uur op stand Low.

5. Haal de kip vlak voor het einde van de gaartijd uit de slowcooker en pluis de kipfilet met behulp van twee vorken in stukken. Doe de kip weer terug in de pan.

6. Snijd de bosui in ringetjes.

7. Kook de (groente)noedels of rijst gaar en schep deze in een kom. Schep de Kip Pad Thai eroverheen en garneer het gerecht met de bosui en sesamzaadjes. Mocht je het lekker vinden: verse koriander doet het ook erg goed bij dit gerecht.

Soort van Kip Pad Thai

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

15 reacties

  1. Sofie

    Hallo Sabine

    Ik wil de hoeveelheid maken voor vier personen. Heeft dit dan ook effect op de bereidingstijd? Heb net een slowcooker aangekocht.

    Gebruik je een groot of een klein blikje kokosmelk?
    groetjes

    Beantwoorden
  2. Betty

    Als ik dit recept voor 4 personen wil maken, verdubbel ik dan alle ingrediënten? Ook de kokosmelk en de kippenbouillon? Of wordt het dan te nat voor in de slowcooker?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik zou de kipfilet, ui, pindakaas, sojasaus, knoflook en de specerijen verdubbelen (dus de gember en cayenne) verdubbelen. De andere ingrediënten lekker zo laten, anders wordt het inderdaad te nat.

      Beantwoorden
      • Betty

        Dank je wel voor je snelle reactie terug!! Ga ik het zaterdag maken,en dan verdubbel ik het vocht niet, ik hou je op de hoogte of we gesmuld hebben!!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.