Ik spring altijd een gat in de lucht als het mosselseizoen weer is geopend, ik ben namelijk dol op mosselen en grijp iedere kans aan om ze te eten. Toen ik laatst twee dagen in Gent was vanwege de Gentse Feesten at ik in twee dagen twee keer mosselen en thuis heb ik ze inmiddels ook alweer een keer op tafel gezet. Nu ik vertrouwd ben met het maken van mosselen durf ik er ook iets meer mee te experimenteren. Zo heb ik al een keer gegratineerde mosselen gemaakt, Italiaanse mosselen en chilimosseltjes en vandaag is het de beurt aan Spaanse mosselen. Lekker pittig, vol van smaak en ik had er rustig 2 kg van op gekund. Oh en zo lastig om te maken is het helemaal niet. Dat is ook fijn.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kilogram mosselen
  • 200 gram chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 groene paprika
  • 1 theelepel pikant gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

1. Maak de mosselen schoon en spoel ze grondig af onder de koude kraan. Nog nooit mosselen klaargemaakt? Check even dit artikel over onder andere het schoonmaken van de schaaldiertjes.

2. Snijd de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn, snijd de groene paprika in kleine blokjes en de chorizo in reepjes.

3. Verhit een (mossel)pan op het vuur en verhit een klein beetje olijfolie in de pan. Voeg de chorizo toe en bak dit knapperig.

4. Voeg vervolgens de ui, knoflook, groene paprika en het paprikapoeder toe en bak het geheel ongeveer vijf minuutjes tot de ui zacht wordt.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen.

6. Doe de mosselen in de pan en leg de deksel op de pan. Stoof de mosselen tot alle schelpen zijn geopend. Schep de mosselen af en toe even om zodat de onderste boven komen liggen en alle mosselen de kans krijgen om zich te openen.

Omdat deze mosselen al zo vol van smaak zijn hoef je er wat mij betreft geen saus meer bij te serveren. Garneer de mosselen desgewenst nog wel met wat verse peterselie.

Ps. Zie je de zilveren mossel op de foto? Dit is het super toffe mosselbestek van Het Zeeuws Mosselbestek! Hier vind je meer info.

Spaanse mosselen

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.