Ooooh.. nacho’s!! Sabine en ik zijn er allebei gek op en we eten ze het liefst met heel veel kaas. Zitten wij samen ergens te borrelen en er staan nacho’s op de kaart, dan bestellen we die. Genieten vinden we het.

Maar dan deze versie. Het idee ontstond in Madrid waar ik in oktober was. In een foodhall bestelden we namelijk nacho’s en deze werden geserveerd op de manier zoals we die kennen; met kaas, guacamole en tomatensalsa. Maar ernaast stond een grote schaal patatas bravas die we ook hadden besteld. Met daaroverheen bravas saus en Spaanse stukjes ham. Je raadt het al, ik zag dat en dacht, waarom doen we die lekkere patatas bavas topping niet over nacho’s heen? En vooral, waarom doen ze dat hier in Spanje niet?!

Gelijk opgeschreven in mijn notitieboekje natuurlijk want dit recept moest er komen. Ik geloof ook dat ik het eerstvolgende weekend nadat ik terug was uit Madrid, dit al heb staan maken voor OMF. En het was even zoeken naar de juiste ham maar de AH verkoopt tegenwoordig ook Spaanse plakjes ham, te vinden op de versafdeling (#nospon). Deze heb ik gecombineerd met stukjes chorizo en voor de saus heb ik mijn lekkerste versie gemaakt. In Spanje mikken ze bijna overal cheddar overheen dus dat is uiteraard de kaassoort geworden waarvan ik er ook een flinke lading overheen heb geraspt.

Ik daag je uit niet de hele schaal in één keer leeg te eten…

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Spaanse nacho's

1 portie

Ingrediënten

  • een halve zak chili nacho's
  • een halve zak gewone nacho's
  • een blok Cheddar 200 gram
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 250 gram Tomaten passata
  • 2 el azijn
  • 1/2 tl tabasco
  • 100 gram Chorizo Pamplona in kleine stukjes gesneden
  • 75 gram Jambon Serrano Gran Reserva in kleine stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix de nacho's met elkaar en doe ze in een ovenschaal.
  • Maak nu de bravas saus. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe, bak even mee en voeg daarna de tomatenpassata, azijn en tabasco toe. Roer goed door en laat op middelhoog vuur even pruttelen.
  • Rasp ondertussen flink wat cheddar over de nacho's heen. Zelf vind ik het altijd lekker om als bij een lasagne te werken; een laag nacho's, een laag cheddar, een laag nacho's, een laag cheddar etc. Eindig met cheddar.
  • Verdeel de bravas saus over de met kaas belegde nacho's en daarover de stukjes ham. Schuif in de oven voor een paar minuten; wanneer de cheddar gesmolten is mag de ovenschaal eruit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.