Het is bijna hilarisch te noemen zoveel pastarecepten dat er al op OMF staan en dat daar gewoon géén recept voor Spaghetti a l’Arrabiata bij stond. Arrabiata is een van de makkelijkste pasta’s om te maken, je hebt er namelijk maar extreem weinig ingrediënten voor nodig. Wat Arrabiata anders maakt dan iedere andere basis tomatensaus is het gebruik van rode pepers, deze tomatensaus is namelijk lekker pittig! Eet het gerecht volledig vegetarisch of strooi wat krokant gebakken bacon-snippers over de pasta wanneer je klaar bent om te eten. Hoe je deze pasta ook eet: hij is lekker en perfect voor een doordeweekse dag.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 250 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • optioneel: krokante bacon, Parmezaanse kaas

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakkingen gaar.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan lichtjes aan.

3. Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak de pepers fijn. Voeg deze toe aan de knoflook en de ui en bak een paar minuten mee.

4. Doe de tomatenblokjes in de pan en breng op smaak met peper, zout en de gedroogde oregano. Laat de saus 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.

5. Schep de gaargekookte spaghetti door de Arrabiata saus. Serveer de spaghetti in diepe borden en garneer met baconsnippers en Parmezaanse kaas.

Spaghetti a L'Arrabiata

8 reacties

  1. Joyce

    Mmm, dit eet ik zo graag! Ik vraag het regelmatig op restaurant, maar thuis maak ik het zelden. Ik zet het op mijn ‘to cook’ lijstje van deze week :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.