Er zijn van die gerechten waar je van tevoren geen verwachtingen van hebt maar die achteraf zo belachelijk lekker zijn, dat je spijt hebt dat je ze niet eerder hebt ontdekt. Dat is ook het geval met deze spaghetti met tomatenroomsaus en worstjes. Klinkt heel eenvoudig, is nog eenvoudiger want deze pasta is een eenpanspasta! Super snel klaar dus en weinig afwas. Dit recept was een probeerseltje en een uitweg om restjes in mijn kasten op te maken. En dat het zo goed zou uitpakken had ik niet gedacht. Deze spaghetti is hemels. Echt. Je eet er al gauw veel te veel van, maar hiervoor schuif je je balansdag rustig een dagje op.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 200 gram pittige worstjes*
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram gedroogde spaghetti
  • 400 gram passata (tomatensaus)
  • 200 milliliter runderbouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 handvol verse basilicum
  • peper en zout
  • 50 gram Pecorino

*Kies voor verse worstjes, het liefst van de slager. Ik kocht zelf Catalaanse worstjes waar onder andere knoflook en ui in zit, maar chipolataworstjes of andere kruidige worstjes zijn ook goed. Uiteraard kun je ook gekruide vegetarische worstjes gebruiken.

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een hapjespan of andere diepe pan met deksel aan tot het goed begint te geuren.

2. Snijd de worstjes in plakjes en doe deze bij de knoflook en de ui in de pan. Bak de worstjes een paar minuten mee tot ze goudbruin en gaar zijn.

3. Schenk de passata, runderbouillon en de slagroom in de pan en roer even goed. Breek de spaghetti doormidden en leg deze in het vocht.

4. Breng de saus aan de kook en draai het vuur middelhoog. Doe de deksel op de pan en laat de spaghetti in 10 – 15 minuten gaar koken tot nagenoeg al het vocht is opgenomen.

5. Voeg de basilicum toe aan de saus en roer alles even goed door. Breng op smaak met peper en zout.

6. Serveer de spaghetti met tomatenroomsaus met geraspte Pecorino en extra verse basilicum.

Spaghetti met tomatenroomsaus en worstjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

24 reacties

    • Sabine

      Hmm, ik denk dat het overbodig is om de crockpot te gebruiken omdat het gerecht zo snel klaar is. Ik zou in dit geval de crockpot in de kast laten staan :)

      Beantwoorden
  1. Nicole

    Vanmiddag alle boodschappen in huis gehaald, maar ipv slagroom heb ik kookroom light meegenomen. Ik ben heel erg benieuwd. Wordt vervolgd.

    Beantwoorden
  2. Nicole

    Wat een super makkelijk recept en wat heerlijk. We hebben zitten smullen. Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept.

    Beantwoorden
  3. Andrea

    Ik ben het nu aan het koken, het ruikt heerlijk. Alleen zijn na drie kwartier pruttelen de slierten nog steeds verre van gaar…

    Beantwoorden
  4. Fran

    Dit hebben we gisteren gegeten en we vonden het beiden heerlijk. Dit recept komt zeker nog een keer terug in mijn keuken/op onze tafel.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.