Gesponsord – De vorige keer deelde ik al een recept met je voor snelle Witte Aspergetaartjes met rauwe ham waarbij ik MAGGI’s saus voor asperges gebruikte, maar ik kwam erachter dat deze saus ook echt waanzinnig lekker combineert met een ander type gerecht. Zo’n experiment dat dan een hit blijkt te zijn wil ik je natuurlijk niet onthouden en daarom deel ik vandaag mijn recept voor Spaghetti met witte asperges en kipgehaktballetjes. Een op en top lentegerecht en daarom perfect om de lente mee te vieren. En ook fijn: het is niet zo lastig om te maken.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 150 gram ongekookte spaghetti
  • 200 gram kipgehakt
  • 1 ui
  • 300 gram witte asperges
  • 100 gram rucola
  • 1 pakje MAGGI saus voor asperges
  • 200 milliliter water
  • 25 gram roomboter
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • optioneel: kruiden naar wens voor de gehaktballetjes

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Doe ondertussen het kipgehakt in een grote kom en voeg hier kruiden naar wens aan toe. Doe er ook een fijngesnipperd uitje bij en rol kleine balletjes van het gehakt.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipgehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.

4. Maak de roomsaus in een steelpannetje klaar door de sausmix aan 200 milliliter koud water toe te voegen. Breng al roerend aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de boter erdoor tot deze gesmolten is.

5. Maak de asperges schoon en kook deze in 6 – 8 minuten gaar afhankelijk van de dikte van de asperges. Snijd ze vervolgens in kleine stukken.

6. Doe de gekookte asperges samen met de aspergesaus bij de gehaktballetjes in de pan.

7. Voeg de gaargekookte spaghetti aan de pan toe en schep het geheel goed om.

8. Verdeel de rucola over de borden en schep hier de spaghetti met witte asperges bovenop. Maak af met Parmezaanse kaas en serveer direct.

Spaghetti met witte asperges

Spaghetti met witte asperges

Dit is een gesponsord artikel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

    • Anna

      Kipgehakt heel goed te koop bij “de turk” als je die in de buurt hebt! Lekker hoor kan je ook heerlijke kipburgertjes van maken…

      Beantwoorden
  1. Anna

    We gaan natuurlijk geen pakje maggisaus gebruiken!! Brrrr dat maken we heel makkelijk zelf!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.