Vlak voordat we op vakantie gingen wilde ik zoveel mogelijk restjes uit de voorraad-, koel- en vrieskast opmaken. Ik kwam nog wat Tilapia tegen en (zoals altijd) had ik zin om daar pasta bij te maken. In de koelkast vond ik nog een restje Parmezaan en uiteindelijk toverde ik Spaghetti met Tilapia in Parmezaankorst op tafel. Hooooly shit. Iedere keer denk ik weer: ik moet vaker gewoon restjes gaan opmaken want daar komen altijd de lekkerste recepten uit naar voren. Deze spaghetti was bij ons ook een hitje.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

Voor de gepaneerde vis:

  • 4 Tilapiafilets
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zwarte peper
  • olijfolie

Voor de spaghetti:

  • 250 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram champignons
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 milliliter slagroom
  • peper en zout

1. Verwarm de grillstand van de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Rasp de Parmezaanse kaas met de grove kant van de rasp. Voeg de Italiaanse kruiden en zwarte peper aan de kaas toe en schep even om.

3. Dep de Tilapiafilets droog met een vel keukenrol en smeer ze aan weerszijden in met olijfolie. Verspreid het Parmezaanmengsel over de vis en druk goed aan. Leg de vis op de bakplaat en grill de Tilapia in 10 – 15 minuten gaar. Zorg ervoor dat de kaas lekker knapperig is geworden.

4. Snipper en hak de knoflook ondertussen fijn en fruit deze in een koekenpan aan. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze zacht worden.

5. Doe de tomatenpuree bij de groenten in de pan en bak dit al roerend twee minuten mee. Doe dan de tomatenblokjes, slagroom en peper en zout naar smaak in de pan en roer het geheel goed door.

6. Laat de tomatenroomsaus zachtjes pruttelen en inkoken. Mocht de saus niet dik genoeg worden naar jouw smaak, bind hem dan met een beetje maïzena.

7. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Giet deze af en schep de spaghetti bij de tomatenroomsaus in de pan. Schep het geheel goed om.

8. Schep de spaghetti in diepe borden en leg de Tilapia in Parmezaankorst op de pasta. Serveer direct.

Spaghetti met Tilapia in Parmezaankorst

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Anne-Marie

    Lijkt me een heerlijk recept.
    Wel vind ik Tilapia een visje dat echt niet kan hoor…. Er zijn zoveel andere heerlijke visjes!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.