Al veel vaker heb ik je op OMF laten zien dat je spaghetti vrij eenvoudig kunt vervangen door courgette. Ik noem het dan Courghetti en wanneer je Courghetti met gehaktballetjes in tomatensaus maakt, zal niemand je voor gek verklaren dat je de spaghetti eigenlijk niet zo mist. Omdat altijd maar courgette gebruiken nogal saai is, ging ik op zoek naar een ander alternatief voor de pasta en die vond ik in koolraap! Vandaag laat ik jullie zien hoe je spaghetti van koolraap met bolognesesaus maakt en stiekem miste ik hierbij de spaghetti nóg minder dan bij courgette.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • ½ koolraap*
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 klein blikje doperwtjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 100 gram champignons
  • peper en zout

1. Schil de koolraap en snijd deze met behulp van een juliennesnijder in dunne reepjes. Dit kost wel iets meer moeite dan het snijden van een courgette omdat koolraap vrij stug is. Je kunt de groente anders ook in andere vormen snijden wanneer je dit makkelijker vindt.

2. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Giet de doperwtjes af en spoel deze goed af onder de koude kraan. Snijd de champignons in plakjes.

3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui kort aan. Voeg de plakjes champignons toe en bak mee tot deze bruin beginnen te kleuren.

5. Doe het gehakt in de pan en bak dit rul. Breng op smaak met peper en zout.

6. Doe de tomatenblokjes samen met de tomatenpuree in de pan en voeg de chilipoeder en Italiaanse kruiden toe. Roer alles goed om en laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken.

7. Breng een pan met ruim voldoende en iets gezouten water aan de kook.

8. Was de gesneden koolraap grondig en kook deze in het water in een paar minuten al dente, zoals je ook met normale spaghetti zou doen.

9. Doe de doperwtjes bij de saus in de pan en roer nog even om. Verwarm de doperwtjes zo’n 2 minuten mee.

10. Schep de koolraapspaghetti in diepe borden en schep hier de bolognesesaus bovenop.

Spaghetti van koolraap met bolognesesaus

 

6 reacties

  1. Hester

    Hoorde er nog uitleg bij het sterretje achter de koolraap of staat die er per ongeluk? :) Ik dacht eerst dat het echte spaghetti was, toen kaas en toen las ik pas echt goed – leuk recept!

    Beantwoorden
  2. Saskia

    ik maak met regelmaat een chicken cajun pasta waarin ik de tagliatelle vervang door in repen gesneden witte kool. is wat makkelijker en sneller te snijden dan koolraap en smaakt, zolang je het meebakt in de saus, lekker pittig

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.