Weer een recept met spinazie? Ja! Waarom? Omdat het een lekkere groente is die enorm veelzijdig is en in allerlei gerechten gebruikt kan worden! Dit keer een pastagerecht! Deze spinaziefusilli kan ik elke week wel  twee keer eten, zo lekker vind ik het! Het is snel klaar en heel makkelijk (écht). Of je nou alleen eet, of een heleboel monden te voeden hebt, dit recept komt altijd van pas!

Ingrediënten voor ±4 personen;

– 300 gram pasta (ik gebruikte fusilli, maar maak het ook vaak met macaroni, kies wat je wilt!)
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, gesnipperd
– 45 gram spinazie (diepvries, zo’n klein pakje, wel even ontdooien)
–  1 bakje kruidenroomkaas (zoals boursin of miree, etc)
That’s it!

Photobucket

Hoe maak je deze heerlijke pasta?
Kook de pasta volgens de verpakking. Bak de uien glazig op halfhoog vuur met wat olie. Voeg ook het gehakt toe en rul dit tot het helemaal gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ontdooide spinazie erdoor en warm het goed door. Doe daarna de gehele inhoud van het pakje roomkaas door het mengsel en roer tot deze helemaal gesmolten is.
Giet de pasta af en roer ook deze door het gehaktmengsel (of serveer ze apart, wat je wilt!) en klaar!

Photobucket

Zie je, geen woord gelogen, dit is écht heel simpel. Maar zó lekker! Laat je me even weten wat je ervan vindt als jij het ook maakt?

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Carmen

    Ik ga dit recept woensdag maken, het lijkt me echt heel lekker!Één vraagje: is alleen die spinazie genoeg groente, of is het verstandig om er nog wat extra (andere) groente bij te doen? xxx

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.