In de maanden juli en augustus denk je niet zo snel aan stoofpotjes voor het avondeten, maar in kan het wel weer. Zeker wanneer je dit stoofpotje van groenten met feta ziet van Julie. Zij maakte een stoofpotje dat perfect geserveerd kan worden bij mooi weer, maar ook met de druilerige dagen die we nu hebben. Je hoeft je niet schuldig te voelen over het aantal calorieën en dit is een stoofpotje waarmee je zo een heel hoop goede bouwstoffen binnen krijgt. Okee, het vergt even wat werk en een aanrecht vol ingrediënten, maar dan heb je ook wel wat! Om het je makkelijk te maken staat bij de ingrediëntenlijst alvast hoe alles gesneden moet worden. Dan kun je het voorbereidend werk alvast verrichten.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 broccoli in roosjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 100 gram groene boontjes, gehalveerd of in drieën
  • 100 gram peultjes, gehalveerd
  • 100 gram doperwten uit de diepvries
  • 4 wortelen in blokjes
  • 10 zwarte ontpitte olijven, gehalveerd
  • 1 blokje feta in brokjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 Spaanse peper, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 centimeter verse gember, geraspt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • snuf kurkuma
  • snuf paprikapoeder
  • ras-el-hanout
  • currypoeder
  • 100 milliliter witte wijn
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • scheutje sojasaus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rucolablaadjes

Ik heb je gewaarschuwd over een aanrecht vol ingrediënten! Vervang de kippenbouillon door groentenbouillon als je het gerecht vegetarisch wilt houden.

1. Doe een scheutje olijfolie in een stofpot en bak hierin de sjalot, het Spaanse pepertje en de knoflook even kort aan. Doe hier vervolgens de wortel bij en laat het even meestoven. Voeg dan de broccoliroosjes toe en laat ook deze kort meestoven.

2. Nu is het tijd om de peultjes, de boontjes en de courgetteblokjes toe te voegen. Laat alle groenten stoven en voeg na enkele minuten de laurierblaadjes en het takje rozemarijn toe. Mocht je merken dat de groenten teveel bakken, kun je een klein scheutje water toevoegen. Rasp de gember over de groenten en roer alles goed om.

3. Voeg nu de droge kruiden toe, begin met de kurkuma. Met deze specerij hoef je niet zuinig te zijn, het heeft een vrij milde smaak en zorgt tevens voor een mooie kleur aan het gerecht. Voeg ook wat paprikapoeder, currypoeder en ras-el-hanout naar smaak toe en roer het geheel even goed om.

4. Doe de witte wijn bij de groenten en laat een minuut of twee meekoken. Voeg vervolgens de kippenbouillon aan het gerecht toe tot alle groenten net onder staan. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de stoofpot een goede 20 minuten pruttelen.

5. Voeg in de laatste minuten de diepvriesdoperwten, de olijven en de rucolablaadjes toe. Werk het gerecht af met een scheutje sojasaus en breng desgewenst nog op smaak met peper en zout.

6. Schep de stoofpot in diepe borden en voeg als laatste de verkruimelde fetakaas toe.

stoofpotje van groenten met feta

Wil je jouw recept ook op OhMyFoodness zien? Surf dan naar deze pagina, vul het contactformulier in en wie weet publiceren we binnenkort ook jouw recept!

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.