Pasta pesto maar dan een beetje anders. Al maanden lees ik enkel lyrische berichten over ‘courghetti’ oftewel: pasta gemaakt van courgette. Logisch ook, want het is natuurlijk mega gezond maar ik kon me niet zo goed voorstellen dat het erg smakelijk zou zijn. Ik ben geen groot courgette liefhebber en om het dan ook nog rauw te eten… hmm, ik weet het niet. Maar laatst probeerde ik het toch maar en wauw ik snap he-le-maal waarom iedereen zo lyrisch is want wat is het lekker. Ik maakte zelf courghetti met pistou, een heerlijk vega gerecht dat perfect samengaat met een stukje witvis.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 1 grote courgette
 • 2 eetlepels Pistou
 • 4 zongedroogde tomaten

 1. Was de courgette grondig en schaaf de courgette met behulp van een juliennesnijder in dunne reepjes. Doe de courghetti in een grote kom.

2. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en doe ze bij de courghetti in de kom.

3. Meng de pistou door de courghetti en klaar!

That’s it, een stuk sneller dan pasta klaarmaken niet waar? Het enige waar je wellicht even aan moet wennen is dat je de courghetti koud eet. Daarom vond ik het lekker om de ‘pasta’ met een lauwwarm stukje vis te serveren, een perfecte combinatie als je het mij vraagt.

Ik vond het een heel fris gerecht en érg lekker. Ik ga hier zeker nog meer variaties mee verzinnen!

courghetti met pistou

courghetti met pistou

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. Rineke

  Ik maak ook regelmatig pasta van oourgette of wortel en wat goed werkt is 10 seconden blancheren in kokend water, dan houden ze wel hun bite maar je kunt het dan wel lekker warm eten. Moet je wel snel werken natuurlijk.

  Beantwoorden
  • Sabine

   Ik had er al even over nagedacht hoe ik die courghetti warm zou kunnen eten, maar dit is een goede tip. Al vond ik ‘em koud ook bijzonder smakelijk!

   Beantwoorden
 2. Samantha

  Als ik het zo lees, lijkt het me helemaal niet lekker. Ik hou helemaal niet van courgette. Maar jij vindt het ook lekker, dus het maakt me wel heel nieuwsgierig. Gezond is het zeker! Misschien toch maar een gokje wagen. :)

  Beantwoorden
  • Sabine

   Het smaakt heel anders dan warme courgette. Ik ben namelijk ook geen (groot) fan van courgette en mijn vriend he-le-maal niet, maar ook hij vond het enorm lekker!

   Beantwoorden
 3. Marije

  Oeh, dit lijkt me lekker! Ik hou sowieso erg van courgette, dus ben benieuwd hoe anders de smaak van koude courgette is.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.