Voor de Super Healthy Sunday deel ik vandaag mijn geroosterde paprikasoep met jullie! Niet alleen lekker en gezond, ook best makkelijk te maken!
Je moet een paar handelingen gaan doen, maar dat is absoluut de moeite waard. De rucola zorgt voor een frispittig tintje aan de soep, die je trouwens zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Onderaan het recept zal ik wat tips geven hoe je de soep naar smaak kunt aanpassen. Om de soep te maken heb je 8 geroosterde paprika’s nodig. Dit kun je vrij gemakkelijk zelf doen, daar heeft Sabine al eens een video over opgenomen. Met dit recept vul je zo’n 4 kommen.

Wat heb je nodig:
– 8 geroosterde paprika’s, ontveld
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 1 liter groentebouillon
– rucola
– peper en zout

geroosterde paprikasoep1

Zo ga je te werk:

1. Snijd de ui in halve ringen en bak deze in een beetje olijfolie tot ze een beetje beginnen te kleuren. Snijd de knoflook fijn (of pers hem) en bak ongeveer een minuut mee.
2. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan weer laag en voeg de paprika’s in stukken toe.
3. Pureer het geheel met een staafmixer of in een blender. Als alles helemaal gepureerd is, breng je de soep weer even kort aan de kook.
4. Breng op smaak met zout en peper, schep de soep in kommen (of borden) en leg er een handje rucola bovenop. Direct serveren, dan ziet de rucola er nog op z’n mooist uit.

Tips:
– Niet gek op rucola? Garneer dan met wat tijm of oregano.
– Liever een pittig soepje? Snijd een chilipepertje fijn en bak deze mee met de ui en knoflook.
– Je kunt ook een scheut room toevoegen aan de soep, dan is hij niet meer Super Healthy, maar wél erg lekker.
– Knoflooklover? Voeg lekker wat extra knoflook toe, denk wel aan je tafelgenoten!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. abigail

    Heerlijk, zeker met wat cayennepeper erbij. Alleen ik vind het roosteren van een paprika toch wel echt tijdrovend! Het in de oven doen gaat nog, maar om het daarna te ontvellen…

    Beantwoorden
  2. ellis

    Hebben we niet meer nut van reacties van mensen die het geprobeerd hebben, vraag ik mij af.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.