Voor veel mensen betekent alleen maar gezond eten al gauw verveling. Veel groenvoer, weinig koolhydraten, je kent het vast wel. Nergens voor nodig natuurlijk want het recept dat ik je vandaag ga laten zien is gezond (niet súper gezond, maar wel bovengemiddeld), makkelijk om te maken en alles behalve saai. Deze Indiase kipwraps zijn lekker spicy en zien er vrolijk uit, ideaal voor de lente.

Wat heb je nodig? (8 stuks – 3/4 personen)

  • 8 mini tortillawraps
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • ½ komkommer
  • 1 kleine winterpeen
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel garam masala
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • zonnebloemolie
  • gedroogde chilipeper
  • 2 eetlepels vetvrije/magere yoghurt
  • limoensap
  • gedroogde koriander
  • peper en zout

1. Begin met het maken van de saus voor de Indiase kipwraps. Sausjes op basis van yoghurt zijn wat mij betreft het lekkerst om te eten bij pittig vlees. Meng voor de saus de yoghurt en een hoeveelheid limoensap, gedroogde koriander, peper en zout naar wens. Zet de saus in de koelkast tot je gaat eten.

2. Snijd de kipfilets in lange repen. Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de Garam Masala en de kerriepoeder aan tot het begint te geuren. Let op dat het niet verbrand. Voeg de kipfilet toe en bak deze om en om tot de repen gaar zijn.

3. Snijd ondertussen de komkommer en de wortel in lange, dunne reepjes en snijd de ui in dunne halve ringen.

4. Leg de wraps een paar seconden in de magnetron tot ze zacht zijn. Vul de wraps met de groenten.

5. Leg de gebakken kipfilet op de groenten en strooi een hoeveelheid gedroogde chilipeper en verse peterselie over de kip.

6. Maak de Indiase kipwraps af met de yoghurtsaus.

Indiase kipwraps

Indiase kipwraps

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.