Vastbesloten om dit jaar op de kilo’s te letten en dus gezonder te gaan eten? Vaak betekent dit voor veel mensen een overdaad aan groenten op het bord en laten we deze nou juist terugvinden in het recept dat ik vandaag met jullie ga delen. Deze Italiaanse kip/groenteschotel is niet alleen erg gezond maar ook nog erg lekker en vrij eenvoudig om te maken. De meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten, verder laat je het vuur lekker zijn werk doen. Serveer dit gerecht met volkorenpasta of een lekker brood en je hebt zo een eenvoudig maar erg smaakvol (en gezond!) gerecht op tafel staan.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 2 kipfilets à 200 gram
  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • peper en zout

1. Snijd alle groenten in blokjes of kleine stukjes. Zet ze even apart. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in vieren.

2. Verhit een klein beetje olie in een hapjespan en bak hierin de kip om en om goudbruin. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, een mooi kleurtje krijgen is voldoende. Breng de kip vervolgens rijkelijk op smaak met peper en zout en zet apart.

3. Verhit opnieuw een beetje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui tot ze goed beginnen te geuren. Voeg hierna de rest van de groenten toe en bak dit zo’n vijf minuten door tot de groenten zacht beginnen te worden.

4. Voeg hierna de tomatenblokjes toe, samen met Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Schep het geheel even goed om en leg de kipfilets terug in de pan. Bedek ze een beetje met de tomatensaus.

5. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de balsamico-azijn en verse basilicum naar smaak toe.

6. Laat de deksel van de pan, draai het vuur laag en laat de saus een minuut of twintig zachtjes door koken tot de kip gaar is en de saus dikker begint te worden.

Italiaanse kip/groenteschotel

12 reacties

  1. cindy

    Dit gerecht had twee weken geleden heerlijk gesmaakt. Vandaag staat hij weer op tafel maar dan met kipblokjes

    Beantwoorden
  2. Femke

    Hoi,

    Vandaag gemaakt en de saus was vurrukkuluk. Alleen de kip was supeetaai, echt niets aan. Ik heb me aan de tijden gehouden dus weet niet wat er mis is gegaan. Heb je nog tips?
    Groeten Femke

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.