Al maanden stond het op mijn lijstje om een gerecht van Ottolenghi te maken. Ik maakte al eens eerder zijn Gerookte Frittata, maar direct uit één van zijn kookboeken koken had ik nog niet eerder gedaan. Dat werd dus de hoogste tijd en toen ik Jeruzalem thuisgestuurd kreeg kon ik er toch echt niet meer omheen. Al bladerend kwam ik een recept voor Kalkoen-Courgetteburgers tegen en al gauw besloot ik dat dit ‘em moest worden. Ik heb het recept hier en daar wel wat aangepast en er een andere saus bij gemaakt, maar dat maakte het zeker niet minder lekker. Door gebruik te maken van vrijwel alleen gezonde ingrediënten is dit recept ook nog eens geschikt voor Super Healthy Sunday, ideaal! Eet de burgers met een eenvoudige frisse salade, versgemaakt Naanbrood of aardappeltjes.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 300 gram kipgehakt
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander (vers)
  • 1 eetlepel fijngehakte munt (vers)
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel cayennepeper
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 50 gram zure room
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroenrasp
  • ½ theelepel citroensap
  • 1 eetlepel Baharat
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • peper en zout

1. Snijd de bosui in ringetjes, hak de knoflook fijn en rasp de courgette grof.

2. Meng alle ingrediënten voor de burgers door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en maak hier kleine burgertjes van. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

3. Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de burgers om en om goudbruin. Leg de burgers vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 5 – 7 minuten gaar.

4. Meng terwijl de burgers in de oven staan alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet deze tot gebruik weg in de koelkast.

5. Serveer de burgers in een leuk schaaltje en schenk de saus eroverheen.

Ottolenghi's kip-courgetteburgers

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Susanne

    Lijkt me erg lekker! Dat er geen ei in gaat?! Maar dat komt denk ik doordat courgette al aardig nat is van zichzelf. Is ook een goedkoop recept waarvoor je weinig nodig hebt!

    Beantwoorden
    • Sabine

      In het officiële recept gaat er wel ei bij, maar de courgette zorgde voor voldoende binding dus vond ik het niet nodig om te gebruiken.

      Beantwoorden
  2. Cindy

    Het was erg lekker! gegeten gister in combi met geroosterde zoete aardappels en een groene salade:)

    Beantwoorden
  3. Sanne

    Zou dit ook gewoon lukken enkel in de koekenpan :D Wil dit wel maken als we op de camping in Spanje zijn… Dan helaas geen oven!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.