Okee, heel eerlijk? De Super Healthy Sunday van vandaag is niet super duper healthy. Laten we het houden op een gezonde variant van iets slechts. Eén van de eerste Fastfood Friday recepten die ik met jullie deelde op OMF was die voor Kapsalon, iets dat bij vrijwel iedere kebabzaak te koop is en gemaakt wordt van kebab, patat, kaas, sla en veel knoflooksaus. De kilo’s vliegen er al aan als je er alleen al naar kijkt, maar vandaag deel ik een gezonde variant van dit (toch stiekem wel heerlijke) gerecht met jullie. OMF’s Kipsalon!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 300 gram krieltjes
  • handvol 30+ kaas
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • komkommer
  • ui
  • knoflooksaus*

*De knoflooksaus kun je natuurlijk ook vervangen door hem zelf (op basis van yoghurt) te maken.

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes en snijd deze in partjes. Spreid ze uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met een beetje zonnebloemolie.

2. Rooster de krieltjes in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar tot ze knapperig worden.

3. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes of plakjes en kruid deze met de shoarmakruiden. Bak de kipfilet in een klein beetje olie in een koekenpan gaar.

4. Vet een ovenschaal lichtjes in en leg de gebakken kipfilet onderin de schaal. Verdeel de geroosterde krieltjes hier overheen, gevolgd door de geraspte kaas.

5. Schuif de ovenschaal zo’n 5 à 10 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

6. Verdeel de sla, tomaat, komkommer en ui over de ovenschaal en serveer de Kipsalon met knoflooksaus.

Kipsalon

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

14 reacties

  1. Hester

    Haha, fotografeert niet echt makkelijk volgens mij! Ik wil nog steeds een keer kapsalon eten (gezien de voedingswaarde moet je het eigenlijk helemaal niet willen, maar één keer in je leven is toch wel minimaal). Leuk dat je er een gezonde variant op hebt gemaakt!

    Beantwoorden
  2. Susanne

    Deze ken ik! Het is zoo lekker! Heel simpel en eigen niet veel anders dan ‘normaal’, je hebt het eigenlijk allemaal in een ovenschaal gedaan.

    Beantwoorden
  3. Anniek

    Dit klinkt echt goed! Ik vind kapsalon altijd heel erg lekker, maar inderdaad moet je niet willen weten wat er allemaal in zit… Goed alternatief!

    Beantwoorden
  4. Kirsty

    Lekker recept lijkt me dit! Zelf maak ik ook het liefst zelf kapsalon uit de oven met kipfilet, omdat dat niet alleen net wat gezonder is, maar ook een stuk lekkerder :)

    Beantwoorden
  5. Tamara

    Jaa! Vriendlief en ik willen stiekem nog wel eens kapsalon zelf maken (zelf ergens bestellen hebben we nog nooit gedaan), maar eigenlijk kunnen mijn darmen geen kebab hebben. Dus dan is dit veel beter! Zo simpel en ik heb er zelf nooit aan gedacht! :)

    Beantwoorden
  6. Carola

    Wat een heerlijk gerecht! Wat mij betreft een hele goede vervanger van de originele kapsalon. Ik was aangenaam verrast door de voedingswaarde die ik hierbij had berekend. Zo lekker kan mager eten zijn :-). Bedankt voor het recept Sabine!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.