Oh jongens, de Super Healthy Sunday die ik vandaag met jullie ga delen is een van de beste ooit. Al eerder liet ik een recept voor slawraps met gerookte makreel aan jullie zien, en dit is weer een recept voor slawraps maar dan nog veel beter. Slawraps vormen voor mij een ideaal zomers avondmaal. Het is lekker fris, kost vrij weinig moeite en het is lekker licht verteerbaar, stukken beter dan de tortillawraps. Wat ik ook bijzonder fijn vind is dat deze wraps best nog makkelijk mee te nemen zijn. Hoewel je met sla verwacht dat het een kleffe bende wordt, was dat hier niet het geval. Ik maakte de slawraps ’s middags en nam ze voor het avondeten mee naar mijn werk en alle ingrediënten proefde je nog los van elkaar en de sla was knapperig. Precies goed.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 4 grote bladen ijsbergsla
  • 2 grote tomaten
  • 12 plakjes kalkoenfilet (broodbeleg)
  • 8 plakjes bacon
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt!)

1. Was de ijsbergsla en zorg dat je grote plakken hebt. Snijd de tomaat in reepjes en de avocado in blokjes. Bak de bacon in een droge pan krokant en laat deze uitlekken op een velletje keukenpapier.

2. Smeer ieder slablad in met een dun laagje mayonaise en verdeel hier per wrap drie plakjes kalkoenfilet overheen.

3. Verdeel de avocado en de tomaat lukraak over de kalkoenfilet.

4. Leg op ieder slablad twee krokant gebakken plakjes bacon.

5. Rol de slabladeren zo strak mogelijk op en snijd ze doormidden.

slawraps met kalkoenfilet

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

16 reacties

  1. Susanne

    Oh wat lekker! Lijkt mij ook super lekker als lunch! Ik ben ook gek op kip/kalkoen dus zeker iets om uit te proberen. En de foto is super mooi!

    Beantwoorden
  2. Rineke

    Lijkt me heerlijk, maar was de avocado niet zwart geworden toen je hem ’s avonds opat?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Nee, daar had ik geen last van. Mocht je daar bang voor zijn dan kun je er altijd een beetje citroensap over sprenkelen.

      Beantwoorden
    • Elisa

      Ik bewaar aangesneden avocado altijd in een boterham zakje en dan wordt hij eigenlijk niet bruin!

      Beantwoorden
      • Sabine

        Luchtdicht verpakt gaat het inderdaad heel goed! Ik bewaar hem ook wel eens zo in de koelkast als ik bijvoorbeeld maar een helft gebruik. Is zeker een dag houdbaar.

  3. Justine

    Hmmmmmm, ziet er heerlijk uit!Ben alleen niet fan van tomaat. Misschien als vervanger iets van mais of komkommer of zou dat niet zo lekker zijn?

    Beantwoorden
  4. Priscilla

    Klinkt heerlijk! Ik denk alleen dat mijn vriend dit minder geslaagd vind door de tomaat. Misschien kan ik die vervangen voor een stuk fruit, mango ofzo?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.