Sinds kinds af aan maak je me in de zomer op warme dagen al blij met een flink stuk watermeloen. Er is geen enkel type fruit dat ik lekkerder vind op dit soort dagen dan van die super sappige watermeloenen. Het liefst direct uit de koelkast en niet in stukjes gesneden maar gewoon in partjes waar je vervolgens vanaf kunt happen. Al tijden stond een watermeloensalade met feta op mijn radar. Een combinatie waar ik in eerste instantie ietwat huiverig voor was maar anderzijds ook erg nieuwsgierig. Inmiddels heb ik de salade gemaakt en ik kan je vertellen dat deze salade ge-wel-dig is. Net zo geniaal als de combinatie van galiameloen met ham en aardbei met geitenkaas. Feta en watermeloen zijn een geboren koppel.

Wat heb je nodig? 

 • ½ watermeloen
 • 1 kleine rode ui
 • een paar blaadjes munt
 • hoeveelheid feta naar wens

1. Snijd de watermeloen in partjes en rangschik deze willekeurig op een schaal.

2. Snijd de ui in dunne halve ringen er verdeel deze over de watermeloen.

3. Scheur vervolgens de blaadjes munt in kleinere stukken en verdeel ook deze over de watermeloen.

4. Verkruimel tot slot een hoeveelheid feta naar wens over de salade. Serveer de salade direct.

Dit is een salade die je niet van te voren kunt maken en die je bij voorkeur direct vers serveert. De smaak van de ui trekt na verloop van tijd namelijk in de watermeloen en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Wil je toch de nodige voorbereidingen doen, snijd dan de watermeloen alvast en bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Doe alle ingrediënten pas bij elkaar op het moment dat je aan tafel gaat.

watermeloensalade met feta

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 1. Hester

  Wauw. Ik had er al wel eens van gehoord, maar blijf het een bijzondere combinatie vinden, haha! Wel leuk om eens uit te proberen.

  Beantwoorden
 2. Roxanne

  Wow, aparte combinatie. Maar lijkt me erg lekker~! Alleen gaan de partjes niet zo makkelijk te eten zijn lijkt me, dus zou ik toch blokjes maken ;)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.