Ik begin steeds meer fan te worden van zoete aardappel. De eerste keer dat ik bataat gebruikte was voor zoete aardappelfrietjes en later maakte ik ook de waanzinnig lekkere Mexicaans gevulde zoete aardappels. Laatst stond ik wederom op het punt om frietjes te maken toen ik dacht: wacht, volgens mij kun je nog veel meer met zoete aardappel. En zo ontstond min of meer per ongeluk dit recept voor zoete aardappelrösti. Een dikke vette aanrader wat mij betreft, bijna net zo lekker als de real deal.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ei*
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

*Wil je röstikoekjes maken van dit mengsel, gebruik dan twee eieren

1. Pers het teentje knoflook uit bij een kom en snipper de ui. Doe ook de ui in dezelfde kom.

2. Was de zoete aardappel grondig onder de koude kraan en verwijder eventuele oneffenheden op de schil. Rasp de zoete aardappel vervolgens met schil en al grof. Doe de geraspte aardappel bij de knoflook en ui in de kom.

3. Breek het ei boven de kom, doe de kaas erbij (eventueel kun je de kaas ook achterwege laten) en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het geheel even goed om tot de zoete aardappel wat plakkeriger wordt.

4. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappelrösti goudbruin en gaar.

Zoals je op de foto ziet zijn er een aantal stukjes wat donkerder geworden, heel eerlijk? Hoe donkerder de zoete aardappelrösti wordt gebakken, hoe lekkerder hij stiekem is!

Zoete aardappelrosti

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.