Ik ben dol op sushi, ik zou het echt iedere dag wel kunnen en willen eten. Ons favoriete Japanse restaurant hier in Apeldoorn heeft tál van soorten sushi met verschillende soorten vis én vlees (sushi met beef… omg)Het water loopt me al in de mond bij het denken er aan. Onlangs had ik weer zo’n zin in sushi maar ik zag het niet zo zitten om een uur staan te rollen voor de lunch of om meer dan € 20,00 te betalen voor een box. Ik besloot het dus iets anders aan te pakken en maakte sushi salade! Qua smaak vergelijkbaar met sushi, maar een stuk minder werk. De ingrediënten voor de salade kun je zelf bepalen, je weet immers zelf het best wat je graag in je sushi hebt. Ik zal in ieder geval mijn recept delen.

sushisalade

Wat heb je nodig? (2 porties)

  • 250 gram sushirijst
  • 1 bakje garnalen (150 – 200 gram)
  • zalmfilet (± 150 gram)
  • 1 avocado
  • 3 middelgrote tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 vel nori
  • rijstazijn
  • sojasaus
  • zout
  • suiker

1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Aangezien sushirijst wel even nodig heeft, kun je dit het best als eerste doen. Terwijl de rijst dan op staat kun je mooi de ingrediënten snijden. Ik heb zelf alles in kleine blokjes gesneden, de garnalen heb ik heel gelaten. De nori kun je in stukjes knippen maar is ook prima te scheuren.

2. Breng de sushirijst op smaak met rijstazijn en een beetje zout en suiker. Laat de rijst goed afkoelen voordat je deze toevoegt aan de rest van de ingrediënten.

3. Doe alle ingrediënten samen met de rijst in een grote schaal en roer goed door elkaar. Doe dit wel voorzichtig zodat je de zalm niet kapot maakt. Verdeel de salade over twee schaaltjes.

Sojasaus is voor mij onmisbaar bij de sushi en dus voegde ik hier een klein scheutje van toe. Heerlijk dat zoutige bij de rest van de ingrediënten. Mocht je fan zijn van wasabi en/of gember bij de sushi, ga vooral je gang! Je kunt deze salade zo lekker maken als je zelf wil. Het beste van alles is dat deze sushi salade ook écht naar sushi smaakt, maar dat het je gewoon een hoop tijd en moeite scheelt.

sushisalade

sushisalade

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. Claudia

    Heerlijk! Echt super toevallig want ik heb als kleine “toevoeging” op mijn blog bij mijn Homemade sushi ook een soortgelijke variant! Prima om leftovers van je sushi ingrediënten op te maken!

    Beantwoorden
  2. Laura

    Gisteren mijn eigen variant gemaakt van de sushi salade: zonder rijst (eet ik sinds kort niet meer), maar wel met een lenteui erin en natuurlijk sesaamzaad eroverheen!
    Echt heerlijk dit recept.

    Beantwoorden
  3. Asli

    Klinkt heerlijk! Even een vraagje tussendoor.. hoe doen jullie dit met de zalm? Rauwe zalmfilet of gerookte zalm? Ik heb een keer gelezen dat je andere rauwe zalm nodig hebt dan de zalm die je bakt!

    Beantwoorden
  4. Laura | Liefde voor bakken

    Dit is zo’n ontzettend lekker recept! Ik zou ook iedere dag sushi kunnen eten, maar helaas laat mijn portemonnee dat niet toe. Met deze salade kan ik zo vaak iets soortgelijks eten, echt mijn redding haha!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.