Collega foodblogger Kelly plaatst op haar blog Good Food Love een paar weken geleden een recept voor tagliatelle met avocadosaus. Nu heb ik in het verleden al een keer pasta met bloemkoolroomsaus gemaakt en aangezien dat een grote hit was, wilde ik de variant met avocado ook wel heel graag proberen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad, wat is dit een onwijs lekker gerecht. Ik weet dat ik al tienduizend favoriete pastarecepten heb en dat lijstje toch echt weer eens moet opruimen, maar deze Tagliatelle met garnalen en avocadosaus moet er zeker bij op. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 250 gram verse tagliatelle
  • 250 gram gepelde garnalen
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rijpe avocado
  • sap van een halve citroen
  • 1 handvol verse basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • peper en zout

1. Pers de teentjes knoflook uit en hak de rode peper fijn. Doe deze samen met 1 eetlepel olijfolie bij de garnalen en laat deze een paar uur in de koelkast marineren.

2. Maak de avocadosaus door hiervoor het vlees van de avocado, het citroensap, de basilicum en de Parmezaanse kaas fijn te malen in de keukenmachine. Voeg wanneer je de avocadopasta hebt beetje bij beetje de rest van de olijfolie en de knoflook olie toe tot je een dikke saus hebt. Breng de avocadosaus op smaak met peper en zout.

3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4. Bak de knoflookgarnalen in een paar minuten gaar en schenk de avocadosaus hierbij. Roer het geheel goed door en warm de saus in een paar minuten op.

5. Schep de tagliatelle door de avocadosaus zodra de pasta gaar is gekookt.

6. Serveer de pasta met verse basilicum en extra Parmezaanse kaas.

Tagliatelle met garnalen en avocadosaus

11 reacties

  1. Patricia

    Ziet er super lekker uit!
    Wij thuis hebben alleen geen keukenmachine. Kan dit vervangen worden door een staafmixer of heb je misschien nog een ander idee om de keukenmachine te vervangen?

    Beantwoorden
  2. Sanne

    Het was erg lekker. Ik heb de garnalen vervangen door gerookte zalm en ipv basilicumblaadjes wat pesto door de saus gedaan. Leuke manier om een romige saus te maken!

    Beantwoorden
  3. Laura

    Jammie! Wij hadden er wel fijn gesneden paprikastukjes en uitjes aan toegevoegd om een beetje groenten te hebben. Gaan we zeker nog eens vaker maken!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.