Vanaf het moment dat ik ben gestart met Weight Watchers tot aan nu hou ik van dit ‘dieet’. En dan met name van de recepten die online te vinden zijn of in de kookboeken staan. Het is onnodig nogmaals te vertellen hoe verzot ik ben op pasta en juist bij Weight Watchers is hier alle ruimte voor. Zo kwam ik in het boek Gezond Gezin dit recept tegen voor Tagliatelle met scampi’s en kerstomaatjes. Werkelijk waar verrukkelijk en daarom wil ik het ook graag met jullie delen. Welliswaar verving ik de scampi’s voor de Euroshopper garnalen van de AH, maar het smaakte er zeker niet minder om.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 140 gram ongekookt tagliatelle
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Euroshopper garnalen (AH, diepvries)
  • Anderhalf bakje cherrytomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • Parmezaanse kaas
  • Peper/zout

1. Laat de garnalen van te voren ontdooien zodat je de darmkanalen kunt verwijderen. Snijd daarna de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de tomaatjes in vieren.

2. Kook de pasta in ruim water (goed zout) gaar.

3. Fruit de knoflook en de ui in wat olijfolie en voeg vervolgens de tomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

4. Bak de tomaten zo’n vijf minuten tot ze zacht beginnen te worden en voeg vervolgens de garnalen toe. Blijf bakken tot de garnalen gaar zijn.

5. Giet de gaargekookte pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed om tot alles gemengd is.

6. Dien de pasta op en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en een handvol rucola.

Voor degene die geïnteresseerd zijn in het aantal punten: één portie van dit recept is zo’n 10 punten.

6 reacties

  1. Miek

    Ik maak vaak een soortgelijk gerechtje maar dan met creme fraiche erdoor voor een smeuiger (wel iets minder light) versie. En wat chilipoeder erbij voor de pit is ook altijd goed!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik ben dol op crème fraîche door de pasta, of nouja… eigenlijk overal doorheen. Maar het was toch echt wel de bedoeling dat dit een light gerecht zou blijven haha.

      Beantwoorden
  2. Jasper

    Pasta met gamba’s/ garnalen is ook mijn favoriet, wanneer je dit met gamba’s (inde schil) maakt de gamba’s ontdooien pellen en de schillen even fruiten met knoflook gedroogde peper en een uitje. Daarna afblussen met witte wijn of water en 20 min bouillon trekken, bouillon zeven en fors inkoken. Dit als basis gebruiken samen met een lepel tomatenpuree voor de saus. Zo krijg je de garnalen smaak veel beter in de saus! Klinkt als veel werk maar gewoon doen, de smaak die je terugkrijgt is super. En als je al die moeite toch neemt gooi er dan ook maar een lepel creme fraiche ( of mascarpone iets zoeter) door.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.