Ik denk dat één van de meest bekende Aziatische sauzen in Nederland toch wel de Teriyakisaus is. Sterker nog, diverse merken verkopen het tegenwoordig kant en klaar in flesjes, dan hoef je er helemaal niets meer voor te doen. Ook van mij is Teriyaki een grote favoriet, maar dan maak ik het liever wel zelf. Deze Teriyaki drumsticks maakte ik nog niet zo heel lang geleden klaar in de slowcooker en woaaah, ze waren zo lekker. Lekker kleverig, vol van smaak en zo gaar dat het vlees van het bot viel. Geen slowcooker? Geen nood! Je kunt deze drumsticks ook prima in de pan klaarmaken. Onderaan het artikel vertel ik hoe.

Wat heb je nodig? (2 / 3 personen)

  • 600 gram drumsticks
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • klein beetje water (± 4 eetlepels)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel maïzena
  • sesamzaadjes
  • bosui

Uit de slowcooker:

1. Leg de drumsticks onderin de slowcooker.

2. Meng voor de Teriyakisaus de sojasaus, honing, fijngehakte teentjes knoflook en het gemberpoeder door elkaar. Schenk de Teriyakisaus over de drumsticks.

3. Draai de slowcooker op stand Low en gaar de drumsticks in ongeveer 6 uur tot het vlees van het bot valt.

4. Leg de drumsticks in een schaal.

5. Roer de maïzena los in het water en schenk dit bij de Teriyakisaus in de slowcooker. Roer goed door tot de saus dik wordt.

6. Schenk de saus over de drumsticks en maak het gerecht af met bosui en sesamzaadjes.

Uit de braadpan:

1. Meng alle ingrediënten voor de Teriyakisaus met elkaar en laat de drumsticks hier minimaal 4 uur in marineren.

2. Verhit een klein beetje olie in een pan en braad hierin de drumsticks tot ze gaar zijn.

3. Schenk de Teriyakisaus die nog over is in een steelpannetje en verwarm dit. Laat het niet koken.

4. Roer de maïzena los in het water en schenk dit papje bij de saus in de pan. Roer door tot de saus dik is geworden.

5. Schenk de Teriyakisaus over de drumsticks en maag af met bosui en sesamzaadjes.

Teriyaki drumsticks uit de slowcooker

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

27 reacties

  1. Maaike

    Mijn slowcooker wordt morgen geleverd, ik kan niet wachten!!
    Zondag ga ik dit recept maken, ik vroeg me af wat voor sojasaus je hebt gebruikt?

    Beantwoorden
  2. Loes

    Gisteren gemaakt en ik vond het vies… ik maak al jaren beef teriyaki, met een totaal andere marinade… dit…. nee.

    Beantwoorden
      • Loes

        Voor mijn beef teriyaki:

        2 teentjes knoflook, fijn gehakt
        2 cm. verse gember, geschild en geraspt (is ± 1 eetlepel)
        4 eetlepels Japanse rijstwijn (Mirin)
        4 eetlepels sake / of droge sherry
        4 eetlepels lichte sojasaus
        peper

  3. Mo

    Mijn sausje werd, ondanks de eetlepel maizena en 4 eetlepels water, niet dik en bruin ipv mooi zwart zoals op de foto :(
    Kip daarentegen was wel erg lekker mals geworden. Lang leve het gemak van de slowcooker!

    Beantwoorden
  4. Tonia

    Dit was erg lekker, volgend keer maak ik wat meer saus (het was, zelfs ongebonden) aan de zuinige kant voor 3 personen. En ik draai de boutjes halverwege om, nu was 1 kant donker en 1 kant licht. De boutjes waren bij mij al na vijf uur boterzacht.
    Ik ga zeker meer van je slow cooker recepten proberen. Afgelopen dinsdag het apparaat ontvangen, nu al twee maal gebruikt. Ik denk dat ik hier dikke vrienden mee ga worden. Groet.

    Beantwoorden
    • Marion

      Ik ben een enorm fan van jouw gerechten, heb al zo veel gemaakt wat je ook geschreven hebt. Dit recept echter vond ik niet zo geweldig, ik zal het niet nog eens maken. Ik vond de smaken niet zo fijn, de saus niet zo lekker. Kan gebeuren en natuurlijk ook een kwestie van smaak.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.