Foodmagazines werken soms zo inspirerend dat ik me dikwijls afvraag waarom ik niet eerder zelf op een idee ben gekomen. Dat geldt ook voor deze Thaise kipsalade: waarom heb ik niet eerder bedacht om een gerecht in een slablad te serveren, het ziet er zo tof uit! Zeker wanneer het gaat om een lekker light gerecht als deze. Het idee voor dit gerecht komt uit Gezond Eten en omdat het bij ons zo in de smaak viel wil ik het ook graag nog met jullie delen. Mocht je aan de lijn zijn of het voornemen hebben om gezonder te eten dan is dit gerecht absoluut een aanrader voor je. Het heeft een herkenbare Thaise smaak maar is niet te pittig.

thaise kipsalade

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 kipfilet van 200 gram
  • 2 grote bladen ijsbergsla
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • 3 lente-uitjes
  • 1/3 winterpeen
  • 1/3 komkommer
  • handvol taugé
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • gefruite uitjes
  • peper en zout

1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een beetje olijfolie goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

2. Kook ondertussen vast de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3. Was de komkommer en de winterpeen en rasp deze met een grove rasp. Snijd ook de lente-ui in ringetjes en voeg de groenten bij de kip. Roer even goed door.

4. Voeg de vissaus en de zoete chilisaus bij de kip en de groenten en laat het geheel stoven tot de groenten zacht zijn geworden.

5. Schep een lepel rijst in een slablad en schep hier de kip/groentenmix bovenop. Leg er wat verse taugé en gefrituurde uitjes bovenop.

Het is op het eerste gezicht een klein gerecht maar voor ons was het meer dan genoeg als avondeten. Dankzij de rijst vult het allemaal goed en de grote hoeveelheid groenten maken het gerecht lekker licht.

Mocht je het geheel iets pittiger willen dan kun je er nog een rood pepertje door snijden.

thaise kipsalade

thaise kipsalade

thaise kipsalade

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.