In eerste instantie wilde ik dit gerecht Pad Thai noemen, maar uiteindelijk heb ik het toch niet gedaan omdat het er net niet helemaal naar smaakte. Lekker was echter wel en ook nog eens erg gezond. Boordevol Thaise smaken en de gamba’s maken het gerecht helemaal af. Deze Thaise noedels met gamba’s zou je ook met witvis of eventueel met kip kunnen maken en uiteraard kun je er (nog) meer groenten aan toevoegen wanneer je dit wil. Op de manier waarop ik hem maakte vond ik het in ieder geval érg lekker. Op de een of andere manier vind ik het altijd best lastig om noedelgerechten niet te droog te krijgen, maar dat was bij dit gerecht geen probleem.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram gamba’s (schoongemaakt)
  • 120 gram woknoedels
  • 1 handvol taugé
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eetlepels tamarindepasta
  • 2 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mirin
  • 3 theelepels sesamolie
  • 3 eetlepels pinda’s in grove stukken
  • 1 theelepel rode chilivlokken

1. Doe de tamarindepasta samen met de vissaus, de honing en de mirin in een steelpannetje. Roer alles goed door tot de ingrediënten met elkaar gemengd zijn en de saus iets dikker begint te worden. Voeg vervolgens de chilivlokken aan de saus toe.

2. Verhit de sesamolie in een wok en voeg hier de lente-ui en de knoflook aan toe. Fruit kort aan tot de knoflook goed begint te geuren en doe daarna de eieren in de pan. Scramble de eieren tot ze nét gaar zijn en voeg dan de taugé en gamba’s toe.

3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat ze goed uitlekken. Bewaar wel een beetje (ongeveer drie à 4 eetlepels) van het kookvocht.

4. Voeg de noedels bij het eimengsel in de wok en voeg ook driekwart van de pinda’s, het kookvocht van de noedels en de saus toe. Schep het geheel goed om tot alle noedels bedekt zijn met een laagje saus.

5. Schep de noedels op een bord en garneer met extra verse taugé, verse koriander naar wens en de rest van de gehakte pinda’s.

Thaise noedels met gamba's

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Hester

    Dit ziet er héél lekker uit. De vreemde ingrediënten weerhouden mij er waarschijnlijk van het in de nabije toekomst te maken, maar de foto is al genoeg om te weten dat ik dit echt heerlijk zou vinden!

    Beantwoorden
  2. Judith

    Nom nom nom! Ik hou echt van Noodles! :)
    Zou je misschien ook eens wat meer budget recepten voor studenten kunnen doen? Of één persoonsgerechten? Ik ben net op kamers en merk dat het toch vrij lastig is om goedkoop, in je eentje te eten!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.