Als MEGA risotto-liefhebber (serieus, dit is na sushi mijn meest favoriete eten) varieer ik graag met dit gerecht. Tijdens een rondje Pinterest kwam ik een afbeelding tegen van Pindarisotto en ooh… Sowieso ben ik dol op satésaus en wanneer dit dan ook nog op een smakelijke manier gecombineerd kan worden met risotto ben ik daar zeker voor in. Onlangs dook ik de keuken in en maakte ik een Thaise Pindarisotto. Klinkt bijzonder – is het ook – maar het is ook bijzonder lekker. Wederom zo’n gerecht waar je maar van wilt blijven eten. Je hebt er wel wat ingrediënten voor nodig, maar erg bijzonder zijn deze niet dus misschien kun je deze risotto al heel snel maken.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 bolletje fijngesneden geconfijte gember (of 1 centimeter verse gember)
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 3 flinke eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels Pimentón
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram arborio rijst
  • 1 schaaltje shiitake
  • 50 milliliter sojasaus
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • verse koriander (of platte peterselie)
  •  gefrituurde uitjes

1. Verhit de sesamolie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook met de geconfijte gember.

2. Voeg de Pimentón, pindakaas, currypasta en de bruine suiker toe en roer dit goed tot er een dikke, donkere pasta ontstaat. Laat dit even kort bakken.

3. Voeg de risottorijst en de shiitake toe en schep het geheel goed om. Draai het vuur halfhoog en laat de rijst bakken tot de korrels glazig zijn geworden.

4. Doe de sojasaus en de kokosmelk bij de rijst en roer het geheel zachtjes om tot een groot deel van het vocht is opgenomen door de rijst.

5. Voeg nu continu een soeplepel groentebouillon toe (houd de bouillon tegen de kook aan zodat ‘ie loeiheet is) en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan weer een nieuwe lepel bouillon toe en roer tot het is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst zacht is maar nog wel een bite heeft. Risotto mag een beetje papperig zijn, je hoeft dus niet te wachten tot alle bouillon is opgenomen en het gerecht droog is.

6. Schep de Thaise pindarisotto in kommetjes en garneer met verse koriander of peterselie en de gefrituurde uitjes.

Thaise Pindarisotto

Thaise Pindarisotto

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. Susanne

    Als ik pinda zie/lees denk ik: hebben! Er gaat dan altijd wel pindakaas in en als ik ergens een liefde voor heb, is dat het wel. Ik heb niet alle ingrediënten in huis maar die komen er wel, ik ga deze zeker eens maken!

    Beantwoorden
  2. Hannelore

    Oh, ik had ‘m na je diary al zelf gezocht. Met gewone pindakaas gaat het dus ook? Het lijkt me zó geweldig. Risotto + satésaus, moet wel lekker zijn toch?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Haha! Niet heel erg spicy. De Thaise currypasta die je bij de Albert Heijn kunt kopen is helemaal niet zo heet. De kokosmelk haalt een hoop van de pit weg.

      Beantwoorden
  3. myrthe

    Net gemaakt, was heerlijk! Vond het wel erg zout, maar misschien ben ik iets te enthousiast geweest met de pindakaas ;)

    Beantwoorden
    • Sabine

      Wat leuk dat je het nu al hebt gemaakt! Je kunt de volgende keer ook sojasaus met minder zout gebruiken, die gebruik ik eigenlijk ook altijd. De bouillon is vaak natuurlijk ook al zout.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.