De hele herfst, winter en in het voorjaar kijk ik uit naar de zomer. Niet alleen vanwege het mooie weer maar ook omdat de barbecue dan weer aan mag. Er is niets lekkerder dan buiten eten als je het mij vraagt. Een barbecue wordt extra lekker wanneer je op de camping zit maar ook in onze eigen achtertuin is het iedere keer weer genieten. Deze zomer wil ik wat meer aandacht besteden aan de barbecue op OMF en daarom bedacht ik een aantal lekkere en originele homemade barbecuerecepten. Ik trap vandaag af met Thaise Visspiesen. Kinderlijk eenvoudig maar zo ontzettend lekker.

Wat heb je nodig? (2 grote spiesen)

  • 1 zalmmoot (± 200 gram)
  • 1 kabeljauwhaasje (± 200 gram)
  • 3 eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel vissaus
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels verse peterselie (gebruik koriander als je dit lust)

1. Verwijder alle graatjes uit de vis en snijd de vis vervolgens in blokjes.

2. Hak de knoflook fijn en de rode peper in ringetjes. Roer deze door de sojasaus, sesamolie en de vissaus en voeg het citroensap en de peterselie toe.

3. Leg de vis in de marinade en schep dit goed om. Dek de kom af en zet deze minimaal twee uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.

4. Rijg de gemarineerde visblokjes om en om aan de spiesen. Tipje: door de marinade kan het zo zijn dat je het verschil tussen de zalm en de kabeljauw niet zo goed meer ziet. Kabeljauw is steviger en hierdoor iets lastiger door te prikken dan de zalm.

5. Grill de Thaise Visspiesen 5 – 7 minuten op de barbecue tot de vis gaar is. Keer de spiesen regelmatig om.

Het is een beetje afhankelijk van de rest van de gerechten die je serveert voor hoeveel personen dit recept bedoelt is. Als deze visspiesen het enige proteïnerijke gerecht is dat je serveert dan zou ik zeggen dat één spies voldoende is voor twee personen. Serveer je meerdere gerechten tijdens de barbecue, dan kun je één spies prima delen met z’n drieën of zelfs vieren. Of je eet één spies in je eentje op, zoals wij deden. Oops!

Thaise Visspiesen

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.