Vorige week vertelde ik je al wat meer over de verspakketten van Albert Heijn en daar zat ook een pakket bij voor gazpacho. Nu ben ik zelf geen enorm fan van gazpacho, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen dat wel zijn. Uiteraard kun je voor dit gerecht een verspakket gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag en alle ingrediënten bij elkaar sprokkelen! Ik deel vandaag een recept met je voor tomaten/paprika gazpacho.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 750 gram romatomaten
  • 1 kleine komkommer
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • handvol verse basilicum
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie

Het makkelijke van een gazpacho is dat je niets hoeft te koken en alles gewoon rauw kan worden verwerkt. Weinig werk dus en je hoeft vrijwel nergens op te letten.

1. Snijd de komkommer, tomaat en de paprika in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom of pan.

2. Voeg peper en zout naar smaak toe en het sap van een halve limoen. Voeg ook de olijfolie toe.

3. Voeg 400 mililiter koud water en de verse basilicum bij de groenten en pureer alles met behulp van de staafmixer tot een grove soep.

4. Zet de soep minimaal twee uur in de koelkast zodat hij goed koud kan worden. Strooi er vlak voor het opdienen naar wens nog een beetje verse peterselie overheen.

gazpacho

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.