Ah yes, het is echt weer de tijd van het jaar om rookworst te eten. Ik weet nog wel dat ik mijn ouders vroeger altijd om een halve rookworst van de HEMA vroeg, zó lekker. Zelf eet ik het de laatste jaren niet zo vaak meer, maar Marianne van Love My Food stuurde een heel fijn recept in voor Tomatenrijst met rookworst. En dat ziet er zo lekker uit dat ik het zelf ook een keertje ga proberen.

Wat heb je nodig? (5 – 6 personen)

  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 duopak gerookte spekreepjes (ca. 250 gram)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 gram witte rijst
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 blikje tomatenpuree (140gr)
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 Gelderse rookworst, in plakjes

1. Zet een pan met 750 milliliter water en het bouillonblokje op het vuur.

2. Bak in een grote pan de spekreepjes tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de paprika, bleekselderij, ui en knoflook toe en bak ca. 5 minuten mee tot de groenten zacht beginnen te worden.

3. Neem de groenten en de spekjes uit de pan en zet even apart.

4. Verhit een beetje boter in de pan en bak hierin de rijst even aan tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat op laag vuur koken tot de rijst gaar is. Voeg zo nodig wat extra water toe.

5. Verwijder het laurierblaadje en roer de tomatenpuree, oregano en cayennepeper door de rijst.

6. Voeg de groenten en de rookworst toe en schep goed door elkaar. Laat nog even doorwarmen tot de rookworst goed warm is.

Marianne is nog niet zo lang aan het bloggen, maar op haar blog staan al veel lekkere recepten. Vergeet dus niet om daar even een kijkje te nemen!

Tomatenrijst met rookworst

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Nathalie

    Oh jum dat ziet er lekker uit! Doet me denken aan de rijst met tomatensaus die je ook bij de griek kan krijgen. Maar de rookworst moet het gewoon nog 10x beter maken :D

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.