In de week voordat ik op vakantie ging besloot ik dat het tijd was voor een grondige opruiming. Ik vind het altijd heel fijn om met een lege koelkast, vriezer en voorraadkast te zitten wanneer ik weer terugkom van een trip. Het lijkt altijd alsof je dan direct beter kunt beginnen met een schone lei. Als foodblogger zijn alle plekjes waar je voedsel kunt bewaren echter nooit leeg, maar toch leek het me een goed en leuk idee om zoveel mogelijk restjes op te maken. Voor het eerst sinds tijden maakte ik dan ook geen eetplanning en keek ik per dag wat ik in de kasten had liggen en wat ik ermee zou kunnen maken. Het eerste gerecht dat ik die week maakte was Tomatenrisotto met bacon en courgette. De laatste keer dat ik risotto had gegeten was maanden geleden dus ik had er ook echt een keer zin in. En het beste van alles: ik had alles, afgezien van de Parmezaan, in huis dus ik kon zo aan de slag. Resultaat? Hartstikke lekker!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 150 gram spekblokjes
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram risottorijst
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zwarte peper

1. Verhit een droge hapjespan of andere diepe pan op het vuur en bak hierin de spekblokjes knapperig.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de in blokjes gesneden courgette toe aan de spek. Schep het geheel goed om en bak alles tot de ui glazig wordt.

3. Voeg de risottorijst aan de groenten in de pan toe en bak al omscheppend mee tot de rijstkorrels glazig worden.

4. Doe de tomatenblokjes in de pan en roer alles even door.

5. Zorg ervoor dat je de groentebouillon continu tegen de kook aan houdt. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon aan de risotto toe. Zorg ervoor dat de bouillon iedere keer bijna is opgenomen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt.

6. Herhaal de vorige stap tot de rijst gaar is. Voeg dan de Parmezaanse kaas en een snuf peper aan de risotto toe en roer het geheel nog een laatste keer goed door.

Tomatenrisotto met bacon en courgette

Mocht je trouwens op zoek zijn naar meer inspiratie voor vleeswaar, check Vleeschwaar.nl! Ik ben ambassadeur van dit platform.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Cindy

    Vandaag dit recept gemaakt en nog wat champignons toegevoegd voor extra groenten. Erg smakelijk! Nog een klein portie over. Dat wordt heerlijk om te verorberen als lunch. Daarnaast zeker een recept wat op het lijstje komt om vaker te maken

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.