Een goede salsa is eigenlijk overal goed bij. Lekker fris op de taco’s of burrito’s, maar ook erg fijn in een pitabroodje met een beetje vlees. Als ik zo naar de foto’s kijk zou deze tomatensalsa ook prima bij de barbecue geserveerd kunnen worden. Was het maar weer zo ver…

Ik kan het niet laten om voor ieder gerecht wel iets moeite te doen, dus ook toen wij onlangs heel simpel pitabroodjes met vlees en roerbakgroenten aten, serveerde ik er toch nog iets zelfgemaakt bij. Deze tomatensalsa werd het, samen met mijn kruidige knoflooksaus.

tomatensalsa

Wat heb je nodig? (1 schaaltje)

  • 3 middelgrote tomaten
  • 1 kleine (rode) ui
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Zoals je ziet is het eigenlijk heel simpel en is het niet eens een recept te noemen. Waar je in ieder geval voor moet zorgen bij een salsa is dat je de ingrediënten heel fijn snijdt. De tomaten gaan dus in kleine blokjes, de ui snipper je fijn. Zelf dresseer ik dit soort salades altijd in de kom zelf, zo blijft er in ieder geval niets van de smaak achter!

Breng de tomaat en ui op smaak met peper en zout en verse peterselie of koriander. Ik lust zelf geen koriander (ik probeer het iedere keer weer, maar nee) dus ik gebruikte peterselie. Koriander geeft wel een sterkere en meer pittige smaak dus mócht je het lusten, go for it.

Om de salsa te dresseren gebruik je extra vergine olijfolie. Investeer hier alsjeblieft in. Ik weet dat er over wordt doorgehamerd op televisie en dat ook de Lidl een fles extra vergine olijfolie verkoopt voor iets meer dan twee euro. Doe het niet, ga niet voor het allergoedkoopste bij extra vergine olijfolie. Om in te bakken is de goedkoopste olie prima wat mij betreft, maar zodra je er een salade mee gaat aanmaken mag het best een beetje smaken. Wanneer je eenmaal voor een iets duurdere olijfolie bent gegaan zul je merken dat de smaak zóveel beter is dan die van de allergoedkoopste. Geloof mij, het is het waard!

En that’s it eigenlijk, meer gaat er niet in deze tomatensalsa. Mocht je het lekker vinden dan kun je natuurlijk veel meer ingrediënten aan je salsa toevoegen. Om je een idee te geven, hieronder een lijstje van ingrediënten die we vaker terug zien in salsa’s.

  • citroensap
  • jalapeño
  • kappertjes
  • oregano
  • knoflook
  • balsamicoazijn

tomatensalsa

tomatensalsa

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tomatensalsa

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Marita

    Hmm heb nog een bijna volle fles olie van het Jumbo huismerk. De volgende keer ga ik een duurdere proberen!

    Beantwoorden
  2. Alexandra

    Ik neem altijd een paar goede olijfolie flessen uit Italie mee, heerlijk voor salade salsa of gewoon brood met olie en wat zeezout

    Beantwoorden
    • joop

      die gele olijfolie v de reformwinkel is perfekt,in kleine flesjes verkrijgbaar,is onbewerkt,daarom hou je hem maar 3 weken goed

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.