Om eerlijk te zijn is dit recept meer ontstaan als ongelukje dan echt als goedbedoeld pastagerecht. Terwijl ik de boodschappen deed nam ik slechts één bakje kaastortelini mee (althans, dat dacht ik), maar aangezien zowel Tim als ik groot liefhebbers zijn van pasta, besloot ik later nog een bakje bij te halen. De kaastortelini (wat uiteindelijk ravioli bleek te zijn) was op en dus koos ik voor tortelini met panchetta! Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik dus kaasravioli had en panchetta tortellini. Ach wel, dan maar in de mix! Tortelini Ravioli mix met een lekkere champignon roomsaus en baconreepjes. En zoals ik jullie vorige week heb beloofd heb ik in dit recept gebruikt van Alpro Cuisine in plaats van room.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 schaalt verse kaasravioli
  • 1 schaal verse panchettatortelini
  • 1 ½ bakje champignons
  • 1 bakje baconreepjes
  • 1 pakje Alpro Cuisine
  • 1 sjalot
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 handjes geraspte kaas
  • verse basilicum
  • peper en zout

1. Breng een pan met ruim (gezouten) water aan de kook en kook de tortelini en ravioli gaar. Het duurt voor beide pastasoorten ongeveer even lang, dus je kunt ze prima in een grote pan samen koken.

2. Snipper de sjalot en fruit deze kort aan in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de baconreepjes toe.

3. Bak net zo lang tot de baconreepjes knapperig zijn en voeg vervolgens de plakjes champignons toe. Laat net zo lang bakken tot al het vocht uit de champignons is verdwenen en ze beginnen te verkleuren.

4. Breng de champignons op smaak met peper en zout en verkruimel er het blokje kippenbouillon overheen. Giet vervolgens de Alpro Cuisine erbij en laat de saus op middelhoog vuur indikken. Mocht de saus te dun blijven, kun je een beetje bindmiddel toevoegen.

5. Zodra de saus de gewenste dikte heeft, voeg je de afgegoten pasta toe. Roer goed door tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn en voeg vervolgens verse basilicum naar smaak toe en de geraspte kaas.

Dankzij de korte kooktijd van de pasta is dit gerecht in maximaal vijftien minuten klaar.

De mix van ravioli met kaas en tortelini met panchette vind ik erg verrassend en zeker voor herhaling vatbaar. De panchetta maakt het gerecht net wat zouter en aparter van smaak en minder ‘plat’ dan wanneer er alleen pasta met kaasvulling zou worden gebruikt.

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Marinda

    Heerlijk recept. Net gemaakt.
    Gelukkig geen zout toegevoegd, het recept is al aardig zout van zichzelf door de bacon en het bouillonblokje, verder een top recept!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.