Nog heel even en dan moeten we de witte asperges weer gedag kussen voor bijna een jaar. Traditioneel gezien eindigt het aspergeseizoen op 24 juni en daarom wilde ik nog even goed gebruik maken van de resterende tijd dat ze er nog zijn. Wel wilde ik er deze keer een ander gerecht mee maken, iets simpels maar wel smaakvols uiteraard. Ik besloot om de witte asperges te combineren met Tortellini en dat pakte bijzonder goed uit. Deze Tortellini met witte asperges en gerookte zalm is een op en top lentegerecht als je het mij vraagt. Lente op je bord en daar worden we allemaal blij van toch?

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 300 gram tortellini met kaas
  • 250 gram gerookte zalm
  • 500 gram witte asperges
  • 2 eetlepels dille
  • peper en zout

1. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een dunschiller. Kook de asperges vervolgens in 5 – 7 minuten gaar.

3. Snijd de plakjes gerookte zalm in kleinere stukjes en schep deze door de afgegoten en nog warme tortellini tot de zalm een beetje begin te garen. Breng de pasta op smaak met peper en zout en schep de dille er doorheen.

4. Schep de tortellini in diepe borden en leg de gaargekookte asperges erbovenop. Serveer direct.

Wat ook nog erg lekker is bij dit gerecht is een gepocheerd eitje bovenop de witte asperges. Dit was in eerste instantie ook mijn bedoeling, maar helaas waren mijn eieren niet meer vers genoeg om ze te kunnen pocheren. Of het lag aan mijn onkunde, dat kan natuurlijk ook!

Wil je een sausje bij dit gerecht dan volstaat een simpele roomsaus of voeg een schep crème fraîche aan het gerecht toe wanneer je de zalm door de pasta schept.

Tortellini met witte asperges

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Lotte

    Lekker! Had ‘m geloof ik al op insta gezien en was nieuwsgierig naar het recept:) Ik ga denk ook nog even snel asperges halen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.