Als groot pastafanaat eet ik pasta in alle soorten en maten maar mijn meest favoriete gerechten zijn toch wel degene die nauwelijks ingrediënten nodig hebben. Pasta in zijn puurste vorm met uitsluitend de beste ingrediënten, heerlijk. Niet alleen zijn zulke gerechten heel erg lekker, vaak zijn ze ook nog eens een eitje om te maken. Neem nou de Traditionele Pasta Carbonara, daar vind je echt geen roomsaus of champignons in hoor. De echte pasta carbonara heeft maar een handjevol ingrediënten nodig en vandaag laat ik je zien hoe je hem zelf kunt maken!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 350 gram spaghetti
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 150 gram pancetta
  • 2 goede olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • optioneel: peper en zout

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2. Snijd ondertussen de pancetta in dunne plakjes en bak deze op hoog vuur knapperig.

3. Kluts de eieren en de eidooier in een apart kommetje en voeg hier de Parmezaanse kaas (zo’n 50 gram kaas) aan toe. Roer even goed door.

Nu is het eigenlijk de bedoeling dat je de pasta afgiet, van het vuur houdt en hier vervolgens het eimengsel doorheen klopt, maar omdat ik niet zo happig ben op het risico van rauwe eieren eten als dit niet noodzakelijk is, pak ik het iets anders aan.

4. Draai het vuur onder de pancetta zo laag mogelijk en voeg de spaghetti aan het vlees toe.

5. Schenk vervolgens het eimengsel in de pan en schep dit gauw en luchtig om zodat alles goed bedekt is met een laagje ‘saus’. Voeg dan ook de olijfolie toe. Blijf even kort omscheppen om ervoor te zorgen dat het ei niet gaat stollen.

6. Breng de Pasta Carbonara desgewenst op smaak met peper en zout en serveer met extra Parmezaanse kaas.

Traditionele Pasta Carbonara

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Bite food blog

    Ohhh mijn favoriet!! Het verbaasd me trouwens hoeveel mensen er nog een vertekend beeld van een echte carbonara hebben. Jammer want deze variant is zoveel lekkerder.

    Beantwoorden
  2. Thefoodiary

    Mijn moeder had dit een keer gemaakt maar toen zag het er toch wat anders uit, de eieren waren bij haar gaan garen waardoor het een beetje korrelig werd. Dit ziet er tenminste aantrekkelijk uit haha. Ik moet eerlijk zeggen, het is niet helemaal mijn ding, ik heb er al snel genoeg van. Maar het ziet er wel heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. Hester

    Ik eet nooit ‘pure’ pasta, het is bij ons thuis altijd een ‘bijgerecht’ (dus vol met groenten en vlees/vis). Denk dat ik dat uiteindelijk ook wel lekkerder vind, maar zo’n traditioneel iets is wel eens het proberen waard! Denk trouwens dat je gewoon 2 eetlepels goede olijfolie bedoelt?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.