Voor degenen die er nog niet van op de hoogte waren: reizen is enorm inspirerend. Zo was ik laatst op reis met een groep bloggers naar Gambia en één van hun bleek van beroep kok te zijn. Kijk, ik vind dat natuurlijk direct al top maar als hij je dan ook nog leuke tips meegeeft word ik er helemaal gelukkig van. Zo vertelde hij me dat hij altijd Parmezaanse kaas in gehaktballetjes verwerkt. Oh…my… waarom had ik daar zelf nog niet aan gedacht? Je begrijpt dat ik dit eenmaal thuis direct moest proberen en uiteindelijk kwam daar deze Truffel-/knoflookspaghetti met parmezaan balletjes uit rollen. Delish.

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de pasta:

  • 120 gram spaghetti
  • 1 theelepel truffelolie
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Voor de gehaktballetjes:

  • 200 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed even goed door. Vorm vervolgens kleine balletjes van het gehaktmengsel.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hier de teentjes knoflook in aan tot het goed begint te geuren. Voeg dan de gehaktballetjes toe en bak deze om en om goudbruin en gaar.

4. Doe de spaghetti in de koekenpan bij de gehaktballetjes en schep het geheel nog even goed om. Breng op smaak met peper, zout, de truffelolie en Italiaanse kruiden.

5. Serveer de pasta met de gehaktballetjes in diepe borden en strooi er eventueel nog extra parmezaanse kaas overheen.

Truffel-/knoflookspaghetti met parmezaan balletjes

10 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.