Toen ik laatst een foto van truffelspaghetti met rosbief deelde in mijn OMF’s Eetoverzicht had ik niet gedacht dat ook maar iemand op een recept zat te wachten. Voor mij was dit namelijk echt zo’n maaltje dat ik even snel in elkaar had geflanst omdat ik een beetje inspiratieloos was. Dit gerecht is namelijk echt in een paar minuten gemaakt en stelt werkelijk niets voor. Maar toch waren er een aantal mensen die zaten te wachten op een recept en daarom besloot ik het gewoon nog een keer te maken. Het was wel gruwelijk lekker namelijk. In plaats van rosbief heb ik de tweede keer gekozen voor biefstuk, dit is iets goedkoper en makkelijker klaar te maken maar smaakt ook fantastisch. Ik denk dat deze Truffelspaghetti met biefstuk in mijn vaste repertoire komt. Ultiem comfort- en weekendfood.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 150 gram spaghetti
  • 2 kogelbiefstukjes
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels truffelolie (dit is mijn favoriet)
  • chilivlokken
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Dep de biefstukken droog met een vel keukenrol. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 45 seconden per kant. Bestrooi ze tijdens het bakken met peper en zout.

3. Leg de biefstukken op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat rusten terwijl je de rest van het gerecht maakt.

4. Bak de spekblokjes in een droge pan knapperig.

5. Snipper de ui en hak de knoflook fijn; voeg deze aan de spekblokjes toe. Bak mee tot de ui glazig wordt.

6. Voeg de gaargekookte spaghetti aan de spek, ui en knoflook toe en voeg de truffelolie en chilivlokken naar wens toe. Schep even goed om.

7. Snijd de biefstuk in reepjes en schep deze luchtig door de spaghetti.

8. Schep de truffelspaghetti met de biefstuk in diepe borden en serveer met Parmezaanse kaas.

Truffelspaghetti met biefstuk

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Coby

    Deze ga ik vandaag eens maken! Bij het bakken van het spek en de uien wordt helemaal geen boter of olie gebruikt?

    Beantwoorden
  2. Felicia

    Net voor het eerst gemaakt, heerlijk!! Ook de kinderen smulden er van. Heb je toevallig nog een tip voor een goede bijpassende salade oid.?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.