Truffelpasta met biefstuk

Truffelpasta met biefstuk, een onverwachte combinatie die je smaakpapillen laat dansen. Toen ik onlangs een foto van dit verrukkelijke gerecht deelde in mijn OMF’s Eetoverzicht, had ik nooit gedacht dat zoveel mensen om het recept zouden vragen.

Voor mij was het eigenlijk een improvisatie, een maaltje dat ik snel in elkaar flanste toen de inspiratie even zoek was.

In slechts enkele minuten zette ik dit gerecht op tafel, en ik dacht dat het niets bijzonders was. Maar tot mijn verbazing waren er meerdere mensen die nieuwsgierig waren naar het recept. Dus, waarom niet nog een keer maken en het recept delen? Het bleek namelijk gruwelijk lekker te zijn.

Truffelpasta met biefstuk

Budgetvriendelijke keuze: biefstuk bij de truffelpasta

Ik maakte dit gerecht eerst met rosbief, maar de tweede keer dat ik dit gerecht maakte, koos ik voor biefstuk in plaats van rosbief. Niet alleen is biefstuk iets voordeliger, het is ook eenvoudiger te bereiden zonder concessies te doen aan de smaak.

De combinatie van truffelpasta en malse biefstuk bleek een schot in de roos te zijn. De biefstuk voegt een extra dimensie toe aan het gerecht en maakt het toegankelijk voor iedereen, zelfs als je geen doorgewinterde chef-kok bent. Ik denk dat deze truffelpasta met biefstuk in mijn vaste repertoire komt.

Voor dit gerecht is het ’t lekkerst om de biefstuk niet te ver door te garen. Dit geldt natuurlijk altijd met biefstuk, maar wat mij betreft mag het vlees hier wel echt rare tot maximaal medium rare zijn hoor.

Zorg er in ieder geval voor dat je bij het aansnijden van de biefstuk tegen de draad in snijdt. Zo blijft het vlees lekker mals en merk je dat het ook een stuk makkelijker kauwen is.

Binnen 20 minuten staat je truffelpasta met biefstuk op tafel!

Een groot pluspunt van dit gerecht is niet alleen de onverwachte smaakcombinatie, maar voor mij ook zeker de snelheid waarmee het op tafel staat. Soms hebben we allemaal van die dagen waarop de inspiratie ver te zoeken is en we toch iets heerlijks op tafel willen zetten.

Deze truffelpasta met biefstuk is daarvoor de perfecte oplossing. Binnen enkele minuten kun je genieten van een restaurantwaardige maaltijd zonder uren in de keuken door te brengen. En dat willen we allemaal, toch?

Conclusie: een blijvertje!

Na het proeven van deze truffelpasta met biefstuk ben ik ervan overtuigd dat het een blijvertje is. Bijvoorbeeld tijdens een doordeweekse dag waarop ik iets meer haast heb met eten bereiden voor de kinderen.

Maar ik zou ‘m ook zeker maken als ik vriendinnen te eten krijg!  Deze truffelpasta met biefstuk is voor beide momenten een ideale keuze, ultiem comfort- en weekendfood.

Wil je nog meer recepten met truffel bekijken?

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

pasta met biefstuk
No ratings yet

Truffelpasta met biefstuk

Deze truffelpasta met biefstuk is zo eenvoudig om te maken maar echt een hit. Hoe simpeler de pasta, hoe lekkerder deze is. En met dit gerecht geldt dat zéker!
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Hoelang te bewaren direct serveren

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 2 kogelbiefstukjes
  • 125 g spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el truffelolie
  • chilivlokken
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Dep de biefstukken droog met een vel keukenrol. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 45 seconden per kant. Bestrooi ze tijdens het bakken met peper en zout.
  • Leg de biefstukken op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat rusten terwijl je de rest van het gerecht maakt.
  • Bak de spekblokjes in een droge pan knapperig.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn; voeg deze aan de spekblokjes toe. Bak mee tot de ui glazig wordt.
  • Voeg de gaargekookte spaghetti aan de spek, ui en knoflook toe en voeg de truffelolie en chilivlokken naar wens toe. Schep even goed om.
  • Snijd de biefstuk in reepjes en schep deze luchtig door de spaghetti.
  • Schep de truffelspaghetti met de biefstuk in diepe borden en serveer met Parmezaanse kaas.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: biefstuk, truffel, truffelpasta, truffeltapenade

Join the Conversation

  1. Deze ga ik vandaag eens maken! Bij het bakken van het spek en de uien wordt helemaal geen boter of olie gebruikt?

  2. Cheese and Chinese says:

    Jaa op dit recept wachtte ik ook! Echt het ultieme weekendrecept, lekker luxe maar toch makkelijk!

  3. Marlotte says:

    Oeh lekker zo’n truffelolie zeg. Weer een heerlijk recept!

  4. Margot says:

    Wat een perfecte maaltijd! Simpel maar volgens mij heel erg lekker!

  5. Rowan says:

    Ziet er echt heerlijk uit! Ik denk dat ik deze pasta zeker eens moet uitproberen!

  6. Sabrina says:

    Love truffel! Ziet er top uit.

  7. Felicia says:

    Net voor het eerst gemaakt, heerlijk!! Ook de kinderen smulden er van. Heb je toevallig nog een tip voor een goede bijpassende salade oid.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close