Ik ben een enorm uien eter, gooi het ’t liefst door ieder gerecht heen. Gek genoeg kies ik dan weer nooit voor uiensoep en heb ik het nog nooit eerder zelf gemaakt. Hoogste tijd dus en daarom ging ik vorige week aan de slag. Enorm veel tranen en prikkende ogen later stond er een heerlijk grote dampende kop soep voor mijn neus. Na een paar plaatjes schieten kon ik er van genieten en vandaag leg ik het recept aan jullie voor. Dit recept is volledig dieet-proof overigens!

Wat heb je nodig?

  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 1 koffielepel poedersuiker
  • 20 gram bloem
  • 1,5 liter groentebouillon (uit blokjes)
  • 600 gram uien
  • 180 ml droge witte wijn
  • peper en zout

1. Snijd de ui in halve ringen en verhit de olie in de soeppan. Zodra de olie verwarmd is kun je de uien toevoegen. Fruit ze ongeveer twintig minuten, maar let op dat ze niet aanbranden!

2. Voeg de bloem en de suiker aan de uien toe en roer goed door. Laat ongeveer nog vijf minuten fruiten.

3. Vervolgens voeg je de wijn en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep ongeveer vijf minuten op hoog vuur staan, tot het begint te koken.

4. Zodra de soep kookt draai je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. Laat de soep nog ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.

Wil je een toastje op de soep, snijd dan een stukje stokbrood schuin af en beleg met kaas. Tien minuutjes in een voorverwarmde oven (of onder de grill) en afstrooien met jouw favoriete kruiden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. sabine

    JAMMIE! haha! ziet er heerlijk uit :)

    vraagje: ervaring met sushi maken?
    ik vind hem kant en klaar niet zo spannend en zou het graag eens zelf maken..!?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.