Na al die negatieve berichten over de troep die te vinden is in ons vlees word ik steeds minder happig op het verwerken van vlees in mijn gerechten. Helemaal afschaffen zal ik het niet (nooit) doen, maar ik merk wel dat er steeds meer vega gerechten te vinden zijn in onze eetplanning. En niet alleen vanwege bovenstaande reden. Deze vega champignonburgers zijn namelijk niet te versmaden. Het kostte me een beetje gepriegel met ingrediënten, maar uiteindelijk is er een gerecht uit komen rollen waarvan ik denk dat jullie hem zullen waarderen.

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 125 gram champignons
  • 2 boterhammen zonder korst
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout

1. Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze kort in een beetje boter tot ze geslonken en bruin gekleurd zijn. Breng op smaak met peper en zout.

2. Scheur de boterhammen (ik gebruikte bruin) in kleine stukjes en doe dit samen met de bloem en de oregano in een grote kom.

3. Voeg de eieren aan de droge ingrediënten toe, schep de champignons er ook bij.

4. Meng de ingrediënten in de kom goed door elkaar en kneed er met je handen twee burgers van.

5. Rol de burgers door de paneermeel zodat ze wat minder plakkerig zijn en bak de vega champignonburgers in een klein beetje olie rondom goudbruin.

Ah, zo lekker! Je kunt deze burgers prima op een broodje serveren, in het klein maken voor de miniburgers of eten met een frisse salade en aardappeltjes uit de oven.

vega champignonburger

vega champignonburger
Sorry, deze foto ziet er niet erg smakelijk uit, maar ik wilde jullie toch laten zien hoe de binnenkant van deze burger eruit ziet.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

15 reacties

  1. Maxime

    Dit lijkt me echt zoo lekker! Als ik het over een tijdje durf ga ik deze zeker uitproberen!!

    Beantwoorden
  2. aMuse Rouge

    Champignonburgers staan ook al een heel tijdje op mijn “moet-ik-eens-maken”-lijst! Ik kom er alleen niet uit hoe het precies aan te pakken…

    Vaak voeg ik een heleboel recepten samen en geef er dan een eigen toets aan. Jouw receptje is in ieder geval goede inspiratie! :-)

    Beantwoorden
  3. Mara

    Nom! Deze moet ik echt eens proberen, ben gek op champignons en het ziet er erg lekker uit. En ik eet geen vlees, dus ben altijd opzoek naar zoiets:)

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik ben bang dat de champignons teveel vocht opnemen en de burgers na ontdooien te nat zijn. Om deze reden heb ik het nog nooit geprobeerd maar je zou een poging kunnen wagen natuurlijk? Je weet maar nooit!

      Beantwoorden
  4. Danaë

    Ziet er heel lekker uit. Ga ze zeker ook eens uit proberen. Maar het zijn geen vegan champignonburgers aangezien er 2 eieren in zitten.

    Beantwoorden
  5. Wen

    Vandaag voor de 2e keer gemaakt. Ze smaken erg lekker alleen vind ik dat het ‘deeg’ te nat is. Heb er al havermout doorheen gedaan. Volgende keer eens proberen met 1 ei. Heb ze nu eerst een poos in de vriezer gelegd anders viel alles uit elkaar :)
    Thanks voor het recept.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.