Het is wel weer eens tijd voor een vegetarisch gerecht want heel eerlijk, die komen eigenlijk veel te weinig voorbij. Het is ook vrij lastig moet ik zeggen hoor, met een carnivoor in huis. Echter denk ik dat ik Tim ook wel voor deze Paddenstoelenburgers zou kunnen strikken, mits ik de amandelmeel zou vervangen natuurlijk. Deze burgers maakte ik thuis trouwens toen het programma Man Bijt Hond bij me kwam filmen. De uitzending is of wordt nog uitgezonden deze week dus daar zou je het recept eventueel nog ‘live’ kunnen zien. Wel erg fijn: de geluidsman houdt totaal niet van paddenstoelen maar vond deze burger erg lekker. Score! Hopelijk vinden jullie het ook een geslaagd recept.

Wat heb je nodig? (4 burgers)

  • 500 gram gemengde paddenstoelen*
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout

*Ik gebruikte zelf een mix van oesterzwammen, cantharellen, kastanjechampignons en portobello’s. 

1. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Hoeft niet netjes, je gaat ze later nog vermalen. Hak ook de knoflook en de ui fijn.

2. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze bijna gaar zijn.

3. Doe een hoeveelheid Italiaanse kruiden naar smaak bij de paddenstoelen en schep nog even goed om.

4. Doe de paddenstoelen samen met de bloem, het amandelmeel, de eieren en wat peper en zout in de keukenmachine en laat deze draaien om alles te vermalen. Het moet een plakkerig maar vrij stevig mengsel worden. Mocht het mengsel nog te vloeibaar zijn, voeg dan wat extra bloem toe.

5. Verhit wederom een beetje olie in de koekenpan en schep hier hoopjes van het paddenstoelenmengsel in. Vorm met de lepel burgers van het mengsel.

6. Bak de paddenstoelenburgers aan weerszijden bruin en serveer ze naar wens op een broodje of met wat sla.

Paddenstoelenburgers

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

19 reacties

  1. Felicia

    Heb de uitzending van Man Bijt Hond net teruggekeken, leuk item! Dat koppie van Senna ook, heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Simone

    Mijn ouders waren gister Man Bijt Hond aan het kijken en ik herkende je aan je stem nog voor ik had gekeken, haha! Leuk item was het!

    Beantwoorden
  3. Tanja

    Zou je dit ook zonder het amandelmeel kunnen maken?
    Wat zou je dan eventueel als vervanging gebruiken, bloem?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Bloem kan inderdaad heel goed, maar daar heb je wel een stuk minder van nodig om het te laten plakken. Het gaat er eigenlijk puur om dat je een bindmiddel hebt om een burger te kunnen vormen. Blijf dus goed naar het mengsel kijken wanneer je de bloem toevoegt.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.