Tijdens het Koken met Neff evenement mochten we zelf aan de slag met de mooiste producten en de meest prachtige apparatuur. In het verslag heb je al kunnen lezen dat onze groep vegetarische lasagne maakte en als toetje Griekse yoghurt met gegrilde mango. Nu was het onze taak om het er zo aantrekkelijk mogelijk eruit te laten zien, maar laat de foto bij dit artikel je niet afschrikken. Deze vegetarische lasagne met paddenstoelengehakt kun je namelijk ook prima thuis maken. Het hoeft er helemaal niet restaurant waardig uit te zien om het lekker te laten smaken! Ik deel graag ons recept met jullie, want lekker was het zeker!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bakjes gemengde paddenstoelen
  • 1 grote tomaat
  • extra vergine olijfolie
  • rucola
  • sherry/truffel dressing
  • Parmezaanse kaas
  • verse rozemarijn
  • verse basilicum
  • peper en zout

1. Was de aubergine en courgette en snijd ze in dunne plakken. Dep ze vervolgens droog met een stukje keukenpapier.

2. Maak een knoflookolie door de teentjes knoflook boven extra vergine olijfolie uit te persen. Meng dit goed door en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de olie even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

3. Snijd ondertussen vast de paddenstoelen en tomaat in blokjes.

4. Smeer de aubergine- en courgetteplakken in met de knoflookolie en grill de groenten in een grillpan tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen vertonen.

5. Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en bak hierin de gemengde paddenstoelen en de tomaat tot beide groenten zacht zijn en beginnen te verkleuren. Breng op smaak met peper en zout en voeg de blaadjes van één takje rozemarijn toe.

6. Voeg hier vervolgens een paar snippers Parmezaanse kaas aan toe en verhit nog even kort door. Haal de pan van het vuur en voeg een paar blaadjes verse basilicum toe.

7. Schenk wat sherry/truffeldressing op een bord en bouw hierop de lasagne als volgt: begin met de gegrilde courgetteplakken en leg hier een schep paddenstoelengehakt bovenop. Leg hier vervolgens de gegrilde courgetteplakken bovenop en top dit wederom af met een schep paddenstoelengehakt. Dek het gehakt af met een volgende laag gegrilde aubergine plakken. Leg hier een klein schepje paddenstoelengehakt bovenop en top af met verse rucola en Parmezaanse kaas. Garneer het geheel vervolgens met verse peper.

Anders dan je met lasagne gewend bent gaat deze variant dus niet de oven in. Hierdoor is de smaak niet zo zwaar en proef je ieder ingrediënt ook nog los van elkaar. De rucola en Parmezaanse kaas maken het helemaal af en zorgen ook voor de benodigde kleur.

Mocht je het leuk vinden om het gerecht mooi op te maken dan kun je de onderstaande foto prima als voorbeeld gebruiken. Persoonlijk vind ik deze vegetarische lasagne met paddenstoelengehakt erg leuk om als voorgerecht te serveren bij een uitgebreid diner.

vegetarische lasagne

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Mariska

    Ik heb dit voorgerecht gemaakt op tweede kerstdag. Was een succes! Niet al te moeilijk, erg lekker en het ziet er ook heel mooi uit! Ga het zeker nog eens maken.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.