Wat is het toch fijn dat sommige bezoekers van OMF het ook enorm leuk vinden om hun recepten met jullie te delen! Zo ook Arja. Arja heeft haar eigen blog Arja’s Kookboek waar ze een paar keer per week heerlijke recepten met haar bezoekers deelt. Het recept voor deze vegetarische pindasoep wilde ze graag met de lezers van OMF delen. Hoewel deze soep in no-time klaar is, wordt ‘ie nog veel lekkerder wanneer je hem een dag van te voren alvast klaarmaakt.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 grote ui
  • 1 grote aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 150 gram pindakaas
  • 2 tabletten voor groentebouillon
  • ¼ komkommer
  • ½ bakje taugé
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap
  • olijfolie

1. Snijd de ui en de aardappel in kleine stukjes en pers de knoflook.

2. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie tot het goed begint te geuren. Voeg dan de in stukjes gesneden aardappel toe en schep het geheel nog even goed om.

3. Voeg 1 liter water samen met de bouillontabletten toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg vervolgens de pindakaas aan de soep toe en roer goed door tot de pindakaas is gesmolten.

5. Doe het korianderpoeder, de sambal en de ketjap in de pan.

6. Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep vervolgens nog tien minuten zachtjes doorkoken.

7. Serveer de soep in kommen en garneer met stukjes komkommer en taugé.

Kijk op de blog van Arja voor nog veel meer lekkerdere recepten. Er staan er al een aantal op mijn to-make lijstje!

Jouw recept ook op OMF? Stuur je recept voorzien van minimaal één foto dan in!

Pindasoep

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.