Vorig jaar deelde ik op OMF al een recept voor Stoofpeertjes. Mijn moeder is er vooral heel dol op en zelf vind ik ze ook onwijs lekker. Maar om voor een beetje variatie te zorgen is het ook leuk om eens Witte stoofpeertjes te maken. Je maakt deze met witte wijn en ietwat andere ingrediënten waardoor ze iets frisser smaken dan de traditionele rode stoofpeertjes. Door gewoon Gieser Wildeman’s (roodkokende peertjes) te gebruiken voor deze witte stoofpeertjes, krijgen ze een prachtige koperkleur. Heel mooi op de kersttafel!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

  • 10 Gieser Wildeman’s
  • ½ citroen
  • 1 kaneelstokje of 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 verse vanillepeul
  • 1 liter zoete witte wijn

1. Schil de peren maar houd de steeltjes eraan. Zet de peertjes vervolgens rechtop in een diepe pan.

2. Snijd de citroen in kwarten en leg de stukken citroen verdeeld over de pan tussen de peertjes. Voeg het kaneelstokje of het kaneelpoeder toe.

3. Snijd de vanillepeul over de lengte doormidden en leg deze in de pan met peertjes.

4. Schenk de wijn over de peertjes en breng het geheel aan de kook.

5. Draai het vuur laag zodra de wijn kookt, doe de deksel op de pan en laat de peertjes in 90 minuten zacht koken.

Witte stoofpeertjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Stephanie | Kookles Thuis

    Mmm.. ik zag ze gister toevallig in een kerstfolder staan en ik dacht.. hoe maak je die? Zó dus! Ik vind die siroop die overblijft altijd zo lekker. Heb je dat met dit recept ook? Ik maak ook wel eens gepocheerde peren in specerijen met kruidnagel en steranijs (met chocoladesaus.. zo lekker!). Misschien is dat ook wel een leuke variatie op dit recept.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.