Tijd voor weer een ingezonden gerecht, dit maal een drie kazen Lasagne. Suzanne maakte deze Lasagne helemaal from scratch en serveerde er ook nog een lekkere frisse salade bij. De hoogste tijd voor dit lekkere recept.

Wat heb je nodig? (1 schaal)

  •  250 gram (groene) lasagnebladen
  • Blue Band Vloeibaar, om in te vetten
  • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • 2 eieren
  • 450 gram ricotta of cottage cheese
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • versgemalen peper

1. Bereid de lasagnebladen zoals aangegeven op de verpakking.

2. Vet een ovenschaal in met Blue Band Vloeibaar en verwarm de oven voor op 200 à 225°C.

3. Klop de Finesse voor Koken met de eieren in een grote kom en meng hier de ricotta, de Parmezaanse kaas en de Goudse kaas door (houd 2 eetlepels Goudse kaas achter). Breng op smaak met versgemalen peper.

4. Verdeel een klein beetje van de kaasvulling over de bodem van de ovenschaal en schik hierop een laagje lasagneplakjes.  Ga door met een laag kaasvulling, lasagneplakjes, kaasvulling enzovoort, tot alle ingrediënten gebruikt zijn.

5. De laatste laag is de kaasvulling. Bestrooi deze met de achtergehouden geraspte Goudse kaas en zet de lasagne 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Omdat er verder geen vlees of groente in dit recept worden gebruikt, heb ik een pakje spinazie (450 gram) ontdooid en als extra laag in het midden van de lasagne gedaan.
Verder een lekkere salade van rucola, kerstomaatjes, mozarella en een balsamico-dressing zoals hier beneden op de foto te zien is.
Wil jij ook jouw recept zien op OhMyFoodness? Surf dan naar deze pagina en stuur je recept naar ons toe!

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.