Toen er laatst echt een keer niets op tv was waren Tim en ik 24Kitchen aan het kijken en daar zagen we Bill Granger aan het werk. I looooove Bill Granger, de recepten die hij maakt lijken me altijd zo waanzinnig lekker en zelfs Tim werd enthousiast. Hij maakte een knoflookspaghetti met spinazie en direct dacht ik: dat wil ik ook. En dus ben ik zelf aan de slag gegaan met dit idee al heb ik het allemaal flink anders gedaan dan meneer Granger. En zie hier het resultaat, heerlijk was het én gezond.

knoflookspaghetti

knoflookspaghetti

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram volkorenspaghetti
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • ½ bakje champignons
  • 1 zak verse bladspinazie
  • verse zalmmoot van ± 300 gram
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • peper en zout

1. Was de spinaziebladen grondig en laat ze vervolgens uitlekken. Breng ondertussen ruim voldoende water aan de kook en voeg hier een flinke snuf zout aan toe. Kook de pasta in ongeveer tien minuten beetgaar. Giet af het vervolgens af.

2. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de zalm rondom goudbruin maar niet helemaal gaar. Zo’n twee minuten aan weerszijden is voldoende. Breng de zalm op smaak met peper en zout en pluk hem vervolgens met twee vorken in grote stukken uiteen.

3. Hak de knoflook grof, verwijder de pitjes uit de peper en snijd deze in halve ringetjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en de peper ongeveer een minuut.

4. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze aan de knoflook toe, wok tot de champignons slinken.

5. Voeg handje voor handje de verse spinazie toe en blijf dit wokken tot het geheel geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

6. Voeg de zalm en de spaghetti toe en roer nog even goed door tot alle ingrediënten zijn gemengd. De zalm zal nu ook verder garen.

7. Garneer de volkoren knoflookspaghetti met spinazie en zalm met mozzarella en verse basilicum.

Een heel eenvoudig gerecht met makkelijk verkrijgbare ingrediënten, maar wel erg lekker. Ik vind het een perfect zomermaaltje dankzij de frisse smaken en de verse vis. De verse basilicum is wel echt een toevoeging aan dit gerecht, dus probeer dit zo min mogelijk achterwege te laten.

knoflookspaghetti

knoflookspaghetti

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

16 reacties

  1. Renée

    Ziet er echt heerlijk uit, is denk ik inderdaad superlekker. Ga ‘m onthouden, ik vind volkoren pasta erg lekker.

    Beantwoorden
  2. Mara

    Lijkt me lekker, zou alleen de vis weglaten.

    Overigens, dit recept staat onder de categorie vegetarisch maar dat is het natuurlijk niet. Zou het toch even veranderen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.