Als je aan het lijnen bent of gewoon bewust op je eten aan het letten bent zul je altijd zien dat je een keer zin hebt in pasta. Pasta is over het algemeen niet bijster gezond, maar lekker is het natuurlijk wel. Als je het met mate eet én op de goede manier aanpakt heb je zo een overheerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan. Ook voor salades geldt dat je naar hartenlust kunt variëren dus voeg vooral ingrediënten toe die jij lekker vindt. In dit recept is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gezonde ingrediënten al is er zo nu en dan voor de smaak een beetje gesmokkeld. Deze salade is warm erg lekker, maar na een nachtje in de koelkast is hij prima als lunchsalade te eten.

Wat heb je nodig?
Voor de marinade:

  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • een snufje zout en peper
  • 4 theelepels olie
  • 1 koffielepel suiker (of zoetstof)

Voor de dressing:

  • 100 ml magere yoghurt
  • 60 gram Light Philadelphia bieslook

Voor de salade:

  • 250 gram tortellini, vulling naar keuze
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram champignons
  • 150 gram kalkoenreepjes
  • 3 bosuitjes
  • verse basilicum
  • 1 mozzarella kaas

Maak allereerst de dressing en de marinade, dan hoef je je daarover niet meer druk te maken. De dressing voeg je als laatste toe aan de salade en deze maak je door de yoghurt met de roomkaas te mengen. In dit recept ben ik voor Philadelphia gegaan, maar je kunt natuurlijk kiezen voor de kaas die jij het lekkerst vindt. Persoonlijk vind ik de dressing los niet zo lekker smaken, maar wanneer je hem eenmaal door de salade hebt geroerd is het heerlijk.

De marinade voeg je straks toe aan de gekookte en uitgelekte tortellini. Deze maak je door de olie, de witte wijn azijn en het peper en zout goed met elkaar te mengen. Voeg één theelepel suiker of zoetstof toe om de smaak wat te neutraliseren.

Kook 250 gram tortellini volgens de verpakking. Wanneer je voor de meest healthy variant wilt gaan kun je het beste kiezen voor degene die gevuld is met spinazie of champignons. In dit recept ben ik voor een combinatie van 125 gram kaas en 125 gram ham gegaan. Budget gezien kun je het beste kiezen voor huismerk tortellini die in het pasta schap te vinden is, voor de meeste smaak ga je natuurlijk voor vers. Overigens heeft verse tortellini ook minder tijd nodig om te koken.

Giet de pasta na het koken af en laat het goed uitlekken in een vergiet. Wanneer het meeste vocht weg is roer je de marinade door de pasta.

Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en deze bak je even kort aan in de koekenpan. Snijd de mozzarella in blokjes, de tomaatjes in partjes en de bosuitjes in ringetjes. Doe alle ingrediënten in een grote schaal. Uiteraard kun je hier toevoegen wat je lekker vindt en ook hier kun je het gerecht iets gezonder maken. Ga bijvoorbeeld voor een light mozzarella in plaats van normaal of buffel. Echter doet dit wel weer af aan de smaak.

Snijd verse basilicum klein, maar houdt wat blaadjes over ter decoratie. Veel mensen laten verse basilicum snel achterwege, maar in deze salade is het echt een smaakmaker. Roer dit vervolgens samen met de tortellini door de andere ingrediënten. Doordat je pasta nog warm is smelt de mozzarella en beetje en komen de smaken uit de andere groenten ook vrij. Voeg de kalkoenreepjes toe nadat je de pasta hebt toegevoegd.

Als laatste voeg je dan de dressing nog aan de salade toe en deze roer je er goed doorheen. Maak het geheel af door wat hele basilicumblaadjes over de top van de salade heen te strooien. Eet er een kop warme tomatensoep en ciabattabrood bij.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.