Gesponsord – Jaaa, eindelijk is het weer lente en dat kan natuurlijk maar op één manier gevierd worden: met witte asperges! MAGGI vroeg mij om iets lekkers te bedenken met hun aspergesaus en als je net als ik groot fan bent van ‘het witte goud’ is het absoluut geen straf om daar eens lekker mee te experimenteren. Ik dook de keuken in en maakte uiteindelijk Witte Aspergetaartjes met rauwe ham. Deze kleine hartige taartjes zijn ideaal als snack maar kunnen ook prima geserveerd worden als onderdeel van het avondeten. Serveer er dan een lekkere groene salade bij waar je eventueel nog een beetje vlees aan toevoegt.

Wat heb je nodig? (4 taartjes / 2 personen als hoofdgerecht)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram witte asperges
  • 1 pakje MAGGI saus voor asperges
  • 200 milliliter water
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • losgeklopt ei

1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed ook een bakplaat vast met een vel bakpapier.

2. Snijd ongeveer een centimeter van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een dunschiller. Kook de asperges vervolgens in 6 – 8 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de asperges.

3. Doe 200 milliliter koud water in een steelpannetje en voeg hier de sausmix aan toe. Breng al roerend aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en roer de roomboter er doorheen tot deze volledig is gesmolten.

4. Schep op ieder plakje bladerdeeg een beetje aspergesaus maar let erop dat je de randen vrij houdt.

5. Snijd de asperges in kleinere stukken en verdeel deze over het midden van de saus.

6. Smeer de randen van het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bak de aspergetaartjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

7. Leg op ieder aspergetaartje een plakje rauwe ham en serveer de taartjes direct.

Witte Aspergetaartjes met rauwe ham

Witte Aspergetaartjes met rauwe ham

Dit is een gesponsord artikel.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Rineke

    Dit lijkt me heerlijk en ik heb een rijtje asperges in mijn volkstuin, dus denk dat ik dit binnenkort een keer ga maken. Maar wat ik me nu afvraag, wordt dat bladerdeeg wel lekker knapperig onder die aspergesaus?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.