Al tijden stond het Vispannetje van Chickslovefood op mijn to-make lijstje maar op de een of andere manier kwam het er gewoon steeds niet van. Vraag me niet waarom overigens. Toen ik laatst tijdens het maken van eetplanning vrij inspiratieloos was, kwam ik ineens dit recept weer tegen en toen was de keus snel gemaakt. Ik heb het recept hier en daar wat aangepast en heb het omgedoopt tot: Witvis pannetje met garnalen. Helaas zijn dergelijke stoofpotjes/pannetjes nooit zo fotogeniek en dat geldt ook voor deze. Denk in ieder geval aan een witvis pannetje bomvol groenten met een pittige maar toch romige saus en een intense vissmaak.

witvis pannetje met garnalen

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 4 Koolvisfilets (100 gram elk)
  • 200 gram voorgegaarde knoflookgarnalen
  • 1 bakje champignons
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 2 eetlepels tomatentapenade
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 2 eetlepels maïzena
  • peper en zout

1. Kruid de koolvisfilets (direct uit de diepvries) met peper en zout en bak ze in een koekenpan tot de filets zacht beginnen te worden. Pluk ze met behulp van twee vorken of de spatel in grove stukken en zet de vis even apart in een bakje.

2. Snijd ondertussen vast de courgette en paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de ui in grove snippers.

3. Doe een beetje olie in een hapjespan en bak hierin de groenten tot ze zacht beginnen te worden. Breng op smaak met peper en zout.

4. Voeg vervolgens de mosterd, tomatentapenade en de yoghurt toe en roer goed door tot er een saus ontstaat. Laat ongeveer een minuutje zachtjes doorpruttelen.

5. Voeg na een minuut de crème fraîche toe en roer nogmaals goed door. Laat de saus in ongeveer vier minuten zachtjes indikken.

6. Voeg de koolvis en de garnalen aan de saus toe en verwarm het geheel nogmaals een minuut of twee. Maak de saus wanneer dit nodig is wat dikker met behulp van twee eetlepels maïzena.

Ik serveerde dit witvis pannetje met garnalen met plukbrood. Beste combinatie ooit dus zeker aan te raden!

witvis pannetje met garnalen

witvis pannetje met garnalen

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Tessali

    ik heb de tomatentapenade vervangen door pesto rosso en de garnalen door zeevruchtenmix, ook lekker!

    Beantwoorden
  2. MARIAN

    Heerlijk, de knoflookgarnalen kon ik niet vinden hier, maar in plaats daarvan heb ik diepvrieszalm genomen.
    Voor de volle yoghurt heb ik Total o% vet Griekse yoghurt van Fage genomen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.