Voor een goed visje mag je me rustig wakker maken. Toen Julie mij dit recept voor Zeebrasem met krokante groenten toestuurde liep het water me dan ook wel een beetje in de mond, zeker bij het zien van de foto. Wanneer je op zoek bent naar een gezond en gevarieerd gerecht ben je hier aan het goede adres.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 el ahornsiroop of honing
  • sap van 2 limoenen
  • 2 visfilets
  • olijfolie
  • 4 lente-uitjes
  • fijngesnipperd gedroogde of verse tijmblaadjes
  • 1/2 pakje sluimererwten
  • 1/2 pakje suikererwten
  • 250 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 venkel
  • 1 el sojasaus
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de sel
  • optioneel: wilde rijst

1. Doe de fijngesnipperde lente-uitjes, sluimererwten, suikererwten en venkel in een wokpan en stoof alles krokant in een beetje olijfolie.

2. Voeg er het limoensap en de honing of ahornsiroop aan toe. Laat even sudderen.

3. Strooi er wat tijm over en de voeg in de laatste minuten de spinazie toe en zet het deksel op de pan zodat de spinazie kan slinken.

4. Kruid het gerecht met peper en voeg er wat sojasaus aan toe tot je de smaak goed vind.

5. Kruid de vis met peper, een beetje limoen- of citroensap en besprenkel het met olijfolie. Bak de vis zo’n 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

6. Serveer de vis met de wilde rijst en de krokante groenten. Werk het gerecht als het op tafel staat af met een beetje fleur de sel.

zeebrasem met krokante groente

Jouw recept ook op OhMyFoodness? Stuur mij een mail op sabine@ohmyfoodness.nl of stuur je recept via deze pagina in. 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

    • Julie

      Dag Milou en AJ. Suikererwten en sluimererwten lijken idd erg op elkaar. Allebei dezelfde vorm en dezelfde kleur. Alleen zijn suikererwten iets dikker. Sluimererwten is een ander woord voor peultjes, dat woord is misschien beter gekend. Ze zijn veel platter dan suikererwten.
      Suikererwten zijn dikke doperwten die je met peul en al kunt opeten. Ze worden ook Sugar Snaps genoemd. Ik vind dat Sugar meer een crunchy bite hebben, dus iets harder zijn :-)

      Groetjes Julie

      Beantwoorden
  1. AJ

    Mijn vraag is dezelfde als van Milou.
    Wat zijn sluimererwten en suikererwten?
    Kan je deze een op een vervangen door de bekende doperwt.
    Bedankt voor het lekkere recept.
    AJ

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.