Wanneer je tijdens het Kerstdiner vis wilt serveren is het wel leuk om eens iets anders te kiezen dan de oude vertrouwde visjes. Zeewolf vind ik persoonlijk een erg mooi stukje vis. Zacht van smaak, mooi stevig van textuur en goed te combineren met diverse bijgerechten. Zelf maakte ik de zeewolf met witte wijnsaus. Deze saus gaat eigenlijk altijd wel goed met vis en kan bijna niet mislukken. Garneer de vis met een beetje groen, leg er een partje citroen bij en je gerecht ziet er direct een stuk vrolijker uit.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 4 moten zeewolf
  • verse dille
  • verse bieslook
  • peper en zout

Voor de witte wijnsaus:

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 50 gram koude roomboter
  • witte peper

1. Dep de zeewolf voorzichtig droog met een velletje keukenpapier bestrooi ze met peper en zout.

2. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vis om en om goudbruin en gaar. Zeewolf heeft ongeveer twee à drie minuten per kant nodig om gaar te worden.

3. Doe voor de witte wijnsaus de slagroom en de wijn in een steelpannetje en laat dit tot ongeveer de helft inkoken. De saus zal dikker worden doordat het vocht verdampt.

4. Breng de saus op smaak met witte peper en desgewenst een klein beetje zout. Haal de pan van het vuur.

5. Snijd de koude roomboter in blokjes en roer deze door de saus tot de boter gesmolten is.

6. Schenk de witte wijnsaus over de zeewolf en garneer met verse dille en verse bieslook. Leg er een partje citroen bij voor de liefhebbers.

zeewolf in witte wijnsaus

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.